• 瀏覽: 850
  • 回覆: 10
四合一黑玫瑰 68狗
又喺度老作
抹黑 煽動仇警
話警察冒充暴徒
真係笑死人

警方在昨日民陣遊行前指,在突擊搜查行動中撿獲一支半自動手槍及105發子彈,並拘捕了11名男女,形容是警方在多月示威遊行中首次檢獲真槍。警察公共關係科總警司郭嘉銓今(9日)在例行記者會上表示,撿獲的過百發子彈是「中空彈」,不排除是有心冒充警察裝備及插贓嫁禍,形容「是非常卑鄙無恥」。
郭嘉銓指,警方根據線報,昨日清晨於全港多區拘捕11人,撿獲一支組裝槍及過百發子彈,數把利器及避彈衣等。他指,如果「狂徒」沒有被捕,而成功混入昨日的遊行內,可以進行襲擊並造成災難性後果。有組織罪案及三合會調查科高級警司李桂華補充指,手槍、子彈以避彈衣是真的,而檢獲的胡椒噴劑及伸縮警棍和警方使用的類型相類似。
郭嘉銓又提到,警方今早在上水天平邨截查12名可疑人士,並檢獲鐵釘、電鑽、白電油,以及一些自製尖銳鐵釘製作的路障,當中包括學生及老師,形容「情況令人擔憂」。
警察公共關係科高級警司江永祥指出,由6月9日反修例運動開始至今,警方扣拘捕了6,022人,包括4,474男及1,548女,年齡由11歲至84歲,當中有2,393名是學生,佔總被捕人數約四成。https://www.symedialab.com/talk/警檢逾百發「中空彈」質疑有心冒充警察裝備及插/

附件

Opera 快照_2021-02-25_100850_www.symedialab.com.png(327.29 KB)

Opera 快照_2021-02-25_100850_www.symedialab.com.png

神秘數字「689」一股強大的原力***大力DQ犯民....***
引用:
原帖由 689調轉又係689 於 25-2-2021 10:11 AM 發表
四合一黑玫瑰 68狗
又喺度老作
抹黑 煽動仇警
話警察冒充暴徒
真係笑死人
:sm ...
呢班犯暴派同四合一都咁仆街,為咗抺黑老屈警察
真的是無所不能其極...

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-2-25 03:50 PM 發表

呢班犯暴派同四合一都咁仆街,為咗抺黑老屈警察
真的是無所不能其極...
呢班 嘍囉 曱甴 如果係醒嘅 就唔使畀人拉啦

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-2-25 08:20 PM 發表

曱甴就係頑固 想死喺國安法之後

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-2-25 09:04 PM 發表

曱甴就係頑固 想死喺國安法之後
曱甴所講嘅嘢全部都係老作老屈

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-2-25 09:29 PM 發表

曱甴所講嘅嘢全部都係老作老屈
最戇鳩好似隻四合一黑霉雞咁,
大多數都穿煲黃鳩晒。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-2-25 11:35 PM 發表

最戇鳩好似隻四合一黑霉雞咁,
大多數都穿煲黃鳩晒。
四合一黑霉雞抹黑 真係討厭

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-2-26 11:43 AM 發表

四合一黑霉雞抹黑 真係討厭
條傻西知少少就扮代表,
抹黑警察啲笑料真係人唔笑狗都吠!

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 25-2-2021 08:20 PM 發表

又有道理,啲曱甴仔同四合一都係咁豬西

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-2-26 10:20 PM 發表

又有道理,啲曱甴仔同四合一都係咁豬西
人哋劉慧卿
都出咗聲
美國佬想害死香港
用呢個藉口
免得犯國安法

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2021-2-27 07:13 AM 發表

人哋劉慧卿
都出咗聲
美國佬想害死香港
用呢個藉口
免得犯國安法
又出嚟抹黑啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]