• 瀏覽: 11,593
  • 回覆: 149
+16
2019 年 7 月 21 日元朗站白衣人無差別襲擊事件,6 名否認暴動及有意圖而傷人等罪的白...

法官葉佐文又指控方陳詞時多次提及白衣人與黑衣人「發生暴力衝突」,質問「發生暴力衝突」是否指雙方互打、「邊一面打邊一面先?」。控方才透露是白衣人先用藤條和木棍打黑衣人,黑衣人才還擊。對於控方在追問下才詳述白衣人的行為,法官斥責「6個字(發生暴力衝突)原來咁多嘢」、「我哋唔係拍片,你而家剪咗片喎!」

評論:哦,連控方都認咗係白衣人郁手先

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/7-21-白衣人暴動案-控方追溯至-7-16-放映會-遭官連番質問-終承認與案無關/#

白痴樓主,控方係律政司既人,控方失敗咪即係有機會比白衣人走甩囉

老實講,一邊係居民住響附近,一邊係主動入去攪事既人,傷人多數走唔甩,不過要入白衣人暴動真係好難

反過來另一邊主動入去挑釁攪事既,比人打到頭破血流都有可能入暴動呀

引用:
原帖由 tsenash 於 2021-2-25 07:55 AM 發表
2019 年 7 月 21 日元朗站白衣人無差別襲擊事件,6 名否認暴動及有意圖而傷人等罪的白...

法官葉佐文又指控方陳詞時多次提及白衣人與黑衣人「發生暴力衝突」,質問「發生暴力衝突」是否指雙方互打、「邊一面打邊一面先?」。控方才透露是白衣人先用藤條和木棍打黑衣人,黑衣人才還擊。對於控方在追問下才詳述白衣人的行為,法官斥責「6個字(發生暴力衝突)原來咁多嘢」、「我哋唔係拍片,你而家剪 ...
正啊,黃撚終於有嘢可以指責下人喇

黃人可以試下去美國領事館搞事,人地標准系合法開鎗喲!!

法官向控辯雙方律師俾意見和指引係非常正常,因為主場係法官。
但宜家多左啲多事人就係墮落"第死拳" (即第四權,以家係我平生中最作嘔最垃圾的字眼,傳媒常自稱自己呢個能力簡直係香港恥辱) !! 其中最重要係兩大令人變左喪屍革命黨的可惡傳媒不斷針對性串控方,目的就係影響大家對律政司的形象,令人黑政府與唔信政府,最終達致佢哋革命失敗點都要贏洗香港人離開正想思維的目標,仲簡直係嚴重干擾司法感覺!

所以上面有人講"控方失敗咪即係有機會比白衣人走甩囉",佢哋跟本唔care,最care係佢哋本質破壞香港的目標是否達成啫。

我用我的一生靜待呢兩個傳媒仆街! 只有佢哋仆街,香港才有安寧的一天!!

引用:
原帖由 tamadabi 於 2021-2-25 08:08 發表
白痴樓主,控方係律政司既人,控方失敗咪即係有機會比白衣人走甩囉

老實講,一邊係居民住響附近,一邊係主動入去攪事既人,傷人多數走唔甩,不過要入白衣人暴動真係好難

反過來另一邊主動入去挑釁攪事既,比人打到頭破血流都有可能入暴動呀
正路係咁, 可惜辯方法官可以有相反諗法

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-2-25 02:04 PM 發表

有無三白眼條片呈堂,有就証明左黑衣曱甴挑釁在先
到時兩大革命傳媒就會把醜聞加更推向控方架啦 ... 總之處理白衣人又好,黑暴都好,都係反控方的為共同綱領,仲惡過共產黨 ... 務求推到控方無地自容,就覺得成功為721事件的黑暴爭口氣!! 呢個係主要目標,黑白點判暴動並唔係佢哋關注點!

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-2-25 02:04 PM 發表

有無三白眼條片呈堂,有就証明左黑衣曱甴挑釁在先
依家係先判白衣人,佢哋係有先出手係絕對的共識,冇得扭。要扭就只有用背景原因去扭,呢個就係辯方責任 ...
但究竟佢哋有冇辯方架?

至於輪到黑暴,佢哋係有還擊,對方停手後挑釁也是共識 ... 到時判到先算 ...

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-2-25 02:14 PM 發表
https://youtu.be/Pk9H8XPa8_o
到時真係咁,我就大叫: 抵死啦! 第死拳 ...

引用:
原帖由 tsenash 於 2021-2-25 07:55 AM 發表

法官葉佐文又指控方陳詞時多次提及白衣人與黑衣人「發生暴力衝突」,質問「發生暴力衝突」是否指雙方互打、「邊一面打邊一面先?」。控方才透露是白衣人先用藤條和木棍打黑衣人,黑衣人才還擊。對於控方在追問下才詳述白衣人的行為,法官斥責「6個字(發生暴力衝突)原來咁多嘢」、「我哋唔 ...
咪係囉,人地做官都要交代架,唔清唔楚人地先唔同啲仆街同流合污

如果白衣人打人先,
就照法津判啦......
法律應該要公正,一視同仁......

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-2-25 02:36 PM 發表
如果白衣人打人先,
就照法津判啦......
法律應該要公正,一視同仁......
所以一如頭條日報這樣的媒體報法庭新聞咪得咯,讓讀者專心了解個case,並唔係墮落兼有革命向的傳媒咁樣,務求令控方 (律政司) 出醜為目標!

https://hd.stheadline.com/news/r ... 衣人持長棍藤條指罵市民-大堂地上有血跡

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]