• 瀏覽: 28,037
  • 回覆: 320
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2021-2-24 10:04 PM 發表
撐拜狗人士,情已何堪
發緊夢咩? 佢同儍普爭時, 大家都知總統只係傀儡, 真正管美國的, 儍普已爆了係Deep State. 所以都有提根本選邊個, 方針都係不變...........

中國唔會好似你咁唔實際, 要重回大國之路係靠自強. 唔係靠邊個做總統搏好彩!!

幾兜友天各一方
生產組裝運船出貨擺脫中國

引用:
原帖由 煙如織 於 2021-2-24 11:41 PM 發表
你買開中國貨成本1元,日本貨成本2元,你話唔買中國貨,要買日本貨,但就俾得1.2元,日本會咁蠢蝕本賣俾你咩,最後咪又係同中國買再轉賣俾你!美國佬做法越來越違背市場定率,根本唔 work!
No no no
美國條數真係計得到架。你睇吓台日韓有咩共同點

美國政府會叫美國人用$2 向日本買。
轉頭會叫翻日本俾$1.2 美國駐軍係日本,同買美國武器。

係美國政府條大數(貿易差)係可以做到$0.8 ,仲平過同中國買。
只係美國人民同日本都感受唔到,但數據可以做到

民主係儍仔先信!

附件

Screenshot_20210220_204730.jpg(91.93 KB)

Screenshot_20210220_204701.jpg(97 KB)

日韓澳唔準同中國做生意,但只準美國同中國做,再賣反比3個傻仔
咁咪叫產業鏈囉

引用:
原帖由 k808964 於 2021-2-24 10:18 PM 發表
幫推,人渣唔可以放過!

附件

20210224_88cba710db06e10f075fu0InVvmNa7Ne.jpg(44.3 KB)

無論你處處忍讓都好,人哋都唔會放過你,為何不主動挑釁,盡佔上風呢?

引用:
原帖由 遊鯤 於 2021-2-24 10:13 PM 發表
聯儲局長簽個名可以創造廿萬億美元
總統簽個名可以改變全球産業鏈
真係無敵
台灣都係中國! 唔會比大陸差幾多

大陸今日成就 咪早廿年架佬 韓佬 美國佬 教佢!

我反而認為越南 印度 絕對有望取代大陸 大陸以人工平做競爭力 越南 印度 唔會貴過大陸 但英語能力應該比大陸好 

選左拜登出黎 唔似侵咁亂出牌搞亂世界 大陸佬唔驚印度? 印度賣軍火比越南 即刻嘈! 你打韓戰 越南仔打越戰 你老共識既佢地都識 

拜登用正確方針對付中國 有越南 印度等國可取代中國勞動力 而大家都視中國為敵 印度技術已不落後幾多 有係外國讀書既都知 印度學生都唔少 在日印度人可講流利日語 香港印度人大部分能讀懂英文 中國? 只講普通話 有咩就唱國歌 人地錯 競爭力印度越南比大陸強 

既然列強可創造中國奇蹟 一樣可創造另一個奇蹟

係大陸仔以為國家成就全靠黨 冇外資技術同經驗佢識鬼搞!

引用:
原帖由 harran 於 2021-2-24 10:08 PM 發表

真係,關心中國多過關心自己國家民衆
身為中國人,感謝美國幫忙鞭策中國政府

的兄弟幫開始做野啦!
波哥又唔打大陸疫苗,又攬炒咗股市,忍辱負重咗咁耐,真正兄弟啦。

引用:
原帖由 kmh623000 於 2021-2-24 11:16 PM 發表
做樣? 乜擺脫中國供應鏈要簽行政命令,唔買中國既野咪得,洗唔洗簽命令大大聲話比人知,大陸唔買澳洲野都無出過聲,唔係澳洲狂呻都無人知
偽君子要做戲扮下野架,
要俾人知佢係武林盟主。
得閒就要死出黎刷下存在感

引用:
原帖由 harran 於 2021-2-24 10:00 PM 發表
日本《日經新聞》2月24日報道,美國總統拜登(Joe Biden)最快本月簽署行政命令,與台灣、日本和韓國等夥伴合作,於晶片和其他策略重要產品方面,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210224/441162580149407744780124.jpeg/YgmX4iNF8peynKoiFZ0gz0r8vP1KH2vQCpoQxAqaEMQ?v=w1280r16_9
台日韓等晶片、電子元件可唔可以擺脫對中國稀土嘅依賴?

引用:
原帖由 harran 於 2021-2-24 10:00 PM 發表
日本《日經新聞》2月24日報道,美國總統拜登(Joe Biden)最快本月簽署行政命令,與台灣、日本和韓國等夥伴合作,於晶片和其他策略重要產品方面,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210224/441162580149407744780124.jpeg/YgmX4iNF8peynKoiFZ0gz0r8vP1KH2vQCpoQxAqaEMQ?v=w1280r16_9
玩多幾年,就會要人賤價出貨。乜都係尾角賺晒。

引用:
原帖由 k808964 於 2021-2-24 10:18 PM 發表
好狼死下喎

引用:
原帖由 煙如織 於 2021-2-24 11:41 PM 發表
你買開中國貨成本1元,日本貨成本2元,你話唔買中國貨,要買日本貨,但就俾得1.2元,日本會咁蠢蝕本賣俾你咩,最後咪又係同中國買再轉賣俾你!美國佬做法越來越違背市場定率,根本唔 work!
日本神戶制鋼軸承鋼珠用中國產當日產賣
https://kknews.cc/news/93q9q9l.html

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]