• 瀏覽: 27,964
  • 回覆: 320
  • 追帖: 1
+11
下下都行政命令,自由地獨裁🤔

佢老尾繼續印銀紙, 輸出通脹俾台日韓澳4小弟

引用:
原帖由 tinnit 於 2021-2-24 10:07 PM 發表
尾國又攬炒台日韓澳...
行正命令要收大陸貨價,揸啲走狗春袋。。

引用:
原帖由 josonlai 於 2021-2-24 10:28 PM 發表

行正命令要收大陸貨價,揸啲走狗春袋。。
附傭國

簽咗先講啦,最快,都唔知係咪膠吹!

老美依家咁頭痕,又大風雪大停電,千鳩億大出血又唔知過唔過得到共黨,疫情50萬美人種族大滅絕,又要攪基建,一時間真係點做得切丫!

另一個問題就係,要台日韓澳共建供應鏈,咁之前拜山戴住隻「勞」話要美國制造用美貨的政策又係咪要收返呢?
說到底,呢個日媒係咪大妓院駐日支部呢?

國內亂唔理,仲關心其他人

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-2-24 10:31 PM 發表

附傭國
以前叫香蕉共和國,而家叫晶片共和國。。

得既話到早做左,反華又唔係第一日。

做生意你情我願,無乜所謂,若果其他國家都可以好似中國貨咁便宜,老美就唔使等到今時今日先嚟呢套啦,之前使乜同中國貿易戰咁麻煩呢,一早轉去同台日韓澳做生意咪得囉,上任總統點解諗唔到呢招嘅

睇真D根本係合作!

恭喜敗燈搵到咁多炸兩國!
睇來美國最後晶片業都保唔住囉!
一但比我地斷佢地希土,到時佢地國民攬住訓街都似!

引用:
原帖由 johnny9236 於 2021-2-24 10:05 PM 發表
日韓擺脫中國????
老美又比幾多行益日韓呀???
又係一ON膠膠總統.
最唔想中國屈起的就係日本仔

引用:
原帖由 harran 於 2021-2-24 10:00 PM 發表
日本《日經新聞》2月24日報道,美國總統拜登(Joe Biden)最快本月簽署行政命令,與台灣、日本和韓國等夥伴合作,於晶片和其他策略重要產品方面,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210224/441162580149407744780124.jpeg/YgmX4iNF8peynKoiFZ0gz0r8vP1KH2vQCpoQxAqaEMQ?v=w1280r16_9
中國另立一個經濟體同美國佬對住幹。

應該唔係咩行政命令,係暗殺令多啲,唔到你唔服從

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]