• 瀏覽: 9,928
  • 回覆: 79
+2

講左幾個月,乜你仲未過英國咩

係架. 起碼唔洗開兩日暖氣就交幾萬蚊電費.

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-2-24 08:06 PM 發表
係大陸,人人生活平等,同各位領導人一樣,著得暖,吃得飽,餐餐大魚大肉!

屋企已經不再燒煤,全部用電爐取暖,東北零下二十度,坐在屋內不怕冷。

人人有錢買屋住,有啲人仲有閒情在家玩露營。

又人人有錢送子女出國留學,同高幹子弟做同學,有國際視野!

人民同幹部一樣,不用落田工作,只要拎住手機,就可以舒舒服服咁坐在室內,控制機械人工作!

人人不再需要用錢,只要手機一掃,乜都由政府分配!

真係好 ...
移民大陸就唔係叫移民,叫回內地定居,移民係要申請,回內地定居係唔洗申請,只要有回鄉咭,你就可以隨時回內地居住,我都曾經住內地十年,而且有層以前用28萬港元買嘅樓,現在4000元人民幣租比人,一年收48000千人仔租,幾年回本,都唔知 幾過癮,賺咗超過十年免費住宿,而且層樓係唔洗錢買嘅,現在又比 發展商睇中,又話 拆遷賠償,以1比1.3回收,不過最衰有班釘子戶,搞咗幾年都唔掂,呢班死紅粉,重衰過黃絲十倍。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-2-25 08:06 AM 發表
係架. 起碼唔洗開兩日暖氣就交幾萬蚊電費.
講緊北歐同美加?

返大陸嗰d叫移居,香港跟內地生活質素確係此消彼長,但唔係你講嗰啲廢話。我都打算將來返去定居,反正有樓

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-2-25 11:13 PM 發表

可惜我睇簡體字好差,普通話又講得唔好!

咁好嘅大陸,都係比較適合一班港漂、同新移民,返大陸住!

唔返去住,就笨了!
簡體字我都唔識睇,普通話一樣油麻地,最多比又白又靚又大波嘅北姑笑,深圳好多人都聽得明 粵語 ,而我又聽得明普通話,係講唔掂。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-2-25 11:13 PM 發表

唔返去住,就笨了!
你講得冇錯吖,遲D退休同收回層樓,一定回內地定居。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-2-25 11:16 PM 發表

洗乜將來?宜家就可以返,大陸普遍人人都有一萬以上人工啦!
大陸搵一萬,好用過香港搵三萬!
快啲上去,執輸行頭慘過敗家!
學你咩,9up當係咩。正常人做野緊係有計劃

引用:

唔返去住,就笨了!
閣下有由「中華人民共和國」發出嘅回鄉証咩?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-2-25 11:16 PM 發表

洗乜將來?宜家就可以返,大陸普遍人人都有一萬以上人工啦!
大陸搵一萬,好用過香港搵三萬!
快啲上去,執輸行頭慘過敗家!
甘又系,點人台灣22k(5000人仔),都肯去,點解不能回大陸住,系咪??

我都想,不過沒有錢移民中國大陸。

鍵盤翻頁
左右