• 瀏覽: 7,642
  • 回覆: 176
真係唔識就俾佢嚇死,識就俾佢笑死。香港年年都大把基建架啦,咪又年年盈餘,唔係舊年疫情狂派錢,起咩象都唔會赤字。再講,唔係靠基建項目撐住,香港啲經濟應該早就死左。第二度我唔講啦,馬膽豪最欣賞嘅美國,拜登上台最重要的其中一件事就係起基建,你有冇笑人大白象?

摺咗港台啦, 正垃圾

引用:
原帖由 都沒有 於 2021-2-24 05:17 PM 發表
公民黨表示,新一份財政預算難以令人收貨,相信市民亦對預算案感到絕望。公民黨副主席譚文豪認為,新一份預算案出現財政赤宇,是立法會中建制派大量通過大白象工程撥款的後遺症。 他表示,政府預算80億元撥款用於維護國家安全的開支,卻未有說明如何運用款項,認為如果用於紓困措施更能解決民生問題。 公民黨認為,今次...

譚生贊唔贊成摺咗港台,將10億用於紓困措施,更能解決民生問題?

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1577289-20210224.htm
晒九氣啦你

引用:
原帖由 都沒有 於 2021-2-24 05:17 PM 發表
公民黨表示,新一份財政預算難以令人收貨,相信市民亦對預算案感到絕望。公民黨副主席譚文豪認為,新一份預算案出現財政赤宇,是立法會中建制派大量通過大白象工程撥款的後遺症。 他表示,政府預算80億元撥款用於維護國家安全的開支,卻未有說明如何運用款項,認為如果用於紓困措施更能解決民生問題。 公民黨認為,今次...

譚生贊唔贊成摺咗港台,將10億用於紓困措施,更能解決民生問題?

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1577289-20210224.htm
關你9事咩

引用:

新聞來源連結:

反對派總辭後立法會通過乜大白象工程?
香港主要收入係賣地及印花稅。大家有眼睇舊年賣地同賣樓慘烈情況。

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 24-2-2021 17:23 發表

分期派,真係多謝晒!買部電話都要自己貼錢
真係大種乞兒性格,白比你又嫌少,yc乜都自己啱晒!

犯民有邊次唔係話大白象……西鐵就係最好例子

摺咗個立法會啦,直接行政會議決定哂所有嘢咪得囉。

每個基建工程都話大白象!
但有邊個十年八年前嘅工程,今日變成大白象呢?
講嚟講去都係呢啲!
可唔可以反政府反得高質少少呀!

垃圾派,從冇建樹過

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-2-24 05:38 PM 發表

搵食艱難,真係好難生存,政府又唔肯派錢
派過啦,你冇好好運用筆錢?

長話短說可以總結,反中亂港仇警飛機豪就會收貨嘞。

依班仆街政棍
表面就屌領展
背後就幫領展
反對派幾撚無恥都做得出

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]