• 瀏覽: 6,811
  • 回覆: 136
+3
首選,百佳!

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-2-24 11:31 PM 發表

連續五個月買電話
你二世祖黎,無有怕

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-2-24 11:53 PM 發表

係有冇需要用呀!
買完可以賣返出去再買過姐

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-2-25 12:01 AM 發表

一波三折
咁咪可以做下買賣囉,好似你賣身咁姐

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-2-25 12:21 AM 發表

好有道理
所以好多二世祖都係基路

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-2-25 12:27 AM 發表

哦!原來係咁
你咪係例子

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2021-2-24 04:41 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210224/441270034359128064586932.jpeg/Ik-zN8yreI2vqPQ4Of9ZwZTRxi-1CdmqyQWhlckFoZU?v=w1280r16_9

【財政預算案2021】財政司司長陳茂波今日(24日)發表最新一份《財政預算案》,宣布會向每名合資格的18歲或以上香港永久性 ...
最好可以存入8達通啦!

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-2-25 12:30 AM 發表

哦!原來係咁
話時詒你一個月洗幾多

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-2-24 05:59 PM 發表

我問澳門有無好似你咁講,整張咭專係用黎派錢?
澳門恒常派錢是入戶口和寄支票(記憶中新聞講的), 但上年派3千蚊指定用嚟消費嘅就係派一張已充值的消費卡, 俾澳門人喺指定的行業消費時扣數, 如遺失消費卡就你唔好彩, 冇得補發。

引用:
原帖由 jlam829 於 2021-2-25 01:33 AM 發表

澳門恒常派錢是入戶口和寄支票(記憶中新聞講的), 但上年派3千蚊指定用嚟消費嘅就係派一張已充值的消費卡, 俾澳門人喺指定的行業消費時扣數, 如遺失消費卡就你唔好彩, 冇得補發。
但係要俾行政費,都有市民反對呢。其實整卡,攞卡同用卡既成本係仲高,又唔係成日都搞消費券,何必再搞到咁煩? 可以同支付寶或八達通搞,咪仲方便。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]