• 瀏覽: 40,162
  • 回覆: 396
  • 追帖: 1
+15
黑醫護咁努力抹黑中國疫苗,就是幫主子推高價格賣疫苗。
地球幸好有生產狂魔中國,有擔當。

引用:
原帖由 kitty2000 於 2021-2-24 04:24 PM 發表

不錯,80個國家支持國產疫苗
國產副作用少安全放心,另一客觀因素係輝瑞儲存成本太高昂,就算送俾發展中國家都要諗諗,更何況要錢,再加上mRNA副作用難料

中國無償援助又一次破壞西方資本自由市場遊戲規則🤭

美國已經死咗50萬個肺炎病人, 正在向100萬進軍, 拜登上場做總統係上天救咗美國.

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-2-24 04:02 PM 發表
中國可以做到咁天下歸心,就係平時利益眾生累積返黎
黨員入黨時嘅誓言,社會主義嘅理想啫,理應如此。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-2-24 04:18 PM 發表
難怪邪惡的西方世界咁憎大陸。
搶人生意由如殺人父母

落後國家恩物

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-2-24 03:56 PM 發表
在宣布向53個國家提供無償疫苗後,北京最新透露,正向27個願意購買中國疫苗的國家出口疫苗。2月23日,在外交部例行記者會上,汪文斌表示,中國目前

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/0c5b35bb095e55d3b12c11580f4b8981.jpg/CL0FXM8ldevyU_QbPkHlaHdVKp9uXOxg4HZAlOB2QJQ?v=w1280r16_9
美國話:我地運左好多比英國老。

🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-2-24 04:17 PM 發表

其實應是125國,個多月前已傳因輝瑞太多問題,125國改向中國訂疫苗,估計中國產能暫時未及至另外45國!
真係儍人先去打輝瑞,有中國疫苗揀,洗q揀佢咩!
遲些可能是125+1,連美國都要向中國買疫苗。

美國吃蕉啦

中國俾完肺炎病毒 再俾疫苗 一條龍服務 美國望塵莫及

引用:
原帖由 peter925 於 2021-2-24 05:19 PM 發表

黨員入黨時嘅誓言,社會主義嘅理想啫,理應如此。
實踐以人民福祉為首要考量既真民主

無錯, 又見到美帝係幾咁腐敗, 佢哋為咗選票, 所以要確保美國人民有充足疫苗先, 中國嘅偉大體制就唔同, 唔使受人民嘅選票限制(因為佢哋冇), 鍾意派出畀邊個就邊個, 充份反映出寧予外人不予家奴嘅中國傳統美德, 最緊要係領導有面子, 中國做得好, 中國好嘢, 中國加油!

中國: 援助53國
嬰尾: 我自己打晒先

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]