• 瀏覽: 1,191
  • 回覆: 20
提示: 違規內容已被屏蔽
日出東方 赫赫大光 靈神衛我 慶門立章 祿存拱惠 不雲炳剛 把持既濟 標攝大匡 未越絕命 故水鬼鄉 三元滿體 八神作彊
逆吾者死 敢有衝當 黃老律令 急離遠方 北神統錄 永斷不祥
急急如律令
黃人咁重視私隱,今次一定唔會攞既

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-2-24 03:34 PM 發表
食行政費咖哩都有排食
絕對同意

引用:
原帖由 也屎啦你 於 2021-2-24 03:26 PM 發表
財政預算案公布,將向每名合資格的18歲或以上香港永久居民及新來港人士,分期發放5000元電子消費劵。政府消息人士表示,詳情仍在製定,未來一兩日會聯絡各間儲值支付工具營辦商,了解他們的意向、普及性及技術是否可以配合,初步傾向將分5期,每期發放1000元電子消費劵,市民每期要在1個月內使用,逾期後有關款額會失效,市民不可以選擇將金額儲起或變為現金,但參與商戶可以推行回贈等不同計劃。

...... ...
限期消費額每個月清, 有難度;長者一個月用唔到一千蚊架!!

另外, 長者連八達通都唔用, 更何況要佢哋用G付寶、微信等?等睇巿民反彈!!

學中電、派『實體券』、一年有效期、最簡單、直接~

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-2-24 03:36 PM 發表

絕對同意
咁咪賣比支付寶做獨家囉,唔洗比行政費之餘仲有錢收

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-2-24 03:42 PM 發表

另外, 長者連八達通都唔用, 更何況要佢哋用G付寶、微信等?等睇巿民反彈!!
夾硬要老人花費

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 24/2/2021 15:44 發表
學中電、派『實體券』、一年有效期、最簡單、直接~
同意。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-2-24 03:42 PM 發表

你有冇常識架,唔用八達通,莫非佢地每次搭車用正價?

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-2-24 03:49 PM 發表

同意。
我嗰兩張$50卷, 一早用咗, 不知幾好用~

引用:
原帖由 清晨純情的賤嘴 於 2021-2-24 03:56 PM 發表

你有冇常識架,唔用八達通,莫非佢地每次搭車用正價?
你就無腦;老人家行動不便, 最多嚮條邨內活動咋!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-2-24 04:01 PM 發表

你就無腦;老人家行動不便, 最多嚮條邨內活動咋!!
怕麻煩就唔好要囉

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2021-2-24 03:31 PM 發表
黃人咁重視私隱,今次一定唔會攞既
無錯,仲有藍人反對黃人之前提出派錢,所以黃人唔應該攞,藍人唔會攞

🤣🤣🤣🤣

點解要分 5期發放又唔可以累積總額 $5000?有同事話想一次過買部新手機都唔得 !😅

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]