• 瀏覽: 935
  • 回覆: 13
中文大學學士畢業禮今年轉為網上舉行,有畢業生發起校內遊行紀念去年的反修例事件,以及聲援被深圳公安拘留的12名港人(圖),昨有約百人分別穿上畢業袍、手持標語、戴面具響應。期間有校園保安指遊行或違限聚令,要求學生離開並有拍攝情況,一度引起雙方口角;保安曾經截查部分人士身份。遊行由民主女神象集合,中午起行至去年爆發激烈警民衝突二號橋,最後在百萬大道解散;他們一度高呼「光時」、「抗爭到底」等口號。
中大就事件先後發兩聲明,指畢業禮莊嚴,並非政治表態的場合,對不尊重典禮、不顧他人感受、觸犯國家安全等行為,大學予以強烈譴責;並指校園多處遭人塗鴉,亦有人涉違限聚令及公安條例,又高叫港獨口號,已報警處理,若校方發現任何學生、職員損害大學聲譽,必按程序嚴正處理...

https://www.am730.com.hk/news/新聞/中大畢業生校內遊行-校方報警-國安處接手調查-244130

中大上次被你班曱甴黑暴搞到一鑊泡,
依家出左國安法,仲唔即時報警咩!

引用:
原帖由 moyy 於 2021-2-24 03:09 PM 發表
中文大學學士畢業禮今年轉為網上舉行,有畢業生發起校內遊行紀念去年的反修例事件,以及聲援被深圳公安拘留的12名港人(圖),昨有約百人分別穿上畢業袍、手持標語、戴面具響應。期間有校園保安指遊行或違限聚令,要求學生離開並有拍攝情況,一度引起雙方口角;保安曾經截查部分人士身份。遊行由民主女神象集合,中午起行至去年爆發激烈警民衝突二號橋,最後在百萬大道解散;他們一度高呼「光時」、「抗爭到底」等口號。
中大 ...
校長已經變咗質 睇住國安法食飯 你班曱甴死梗

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-2-24 04:32 PM 發表

校長已經變咗質 睇住國安法食飯 你班曱甴死梗
咪係~仲同你地癲咩...
無謂被班大學雞曱甴節濕。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-2-24 05:48 PM 發表

咪係~仲同你地癲咩...
無謂被班大學雞曱甴節濕。
曱甴地繼續挑戰香港政府啦

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-2-25 07:52 AM 發表

曱甴地繼續挑戰香港政府啦
警察可以長驅直入 大學 曱甴竇

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-2-25 10:29 AM 發表

四合一傻仔
你關心下呢樣嘢仲好啦
全香港冇一達地方
曱甴可以安全躲藏

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-2-25 10:29 AM 發表

違法大學曱甴無地方再匿。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-2-25 12:03 PM 發表

違法大學曱甴無地方再匿。
返屋企都唔得呀 曱甴屋企人 會畀人告 窩藏罪犯

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-2-25 08:40 PM 發表

返屋企都唔得呀 曱甴屋企人 會畀人告 窩藏罪犯
四合一黑玫瑰68狗 佢可能都係獨居

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-2-25 09:15 PM 發表

住西環曲街

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-2-25 09:15 PM 發表

咁咪即係呆獨狗...

引用:
原帖由 moyy 於 2021-2-25 11:47 PM 發表

咁咪即係呆獨狗...
冇錯 一定畀老豆老母講咗出嚟

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-2-26 07:27 AM 發表

冇錯 一定畀老豆老母講咗出嚟
屋企人費事被牽連...

引用:
原帖由 moyy 於 2021-2-26 02:59 PM 發表

屋企人費事被牽連...
天地容不下曱甴

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]