• 瀏覽: 67,087
  • 回覆: 619
  • 追帖: 3
+3
引用:
原帖由 lockyer 於 2021-2-24 11:53 AM 發表
消費卷全數要政府俾,咁點解唔俾現金市民,有需要嘅可以儲起,手鬆嘅可以消費,成日都利益輸送
只係$5000而已, 在香港, 點會用唔到?
以香港物價既情況, 應該甚少人沒有$5000現金流.  
你可以用這$5000消費卷, 然後儲起自己手頭上既現金.
一樣可以有需要嘅可以儲起$5000.

派消費卷既目的, 減少派俾住係外地既人.
除非你住在外地. 如果派1萬現金, 有少部份係直接入左戶口, 然後就轉帳了外地或大陸, 但不會在香港用.

引用:
原帖由 marcoctrl 於 2021-2-24 12:00 PM 發表

巳收改選舉宣誓條例以後得親中建制派成舉手機器
唔通仲要出糧畀曱甴破壞香港先叫啱數?

蝗屍曱甴話去過邊會畀政府知道,無私隱唔會用
讚好

之前關心你,煮野要知你口味,而家玩變面,大家要睇餸食飯,即係食就食,唔食就行X開,比第二個。

電子卷要登記?曱甴好驚但會攞,哈哈

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-24 11:49 AM 發表

我諗最少要提交個人資料先有掛
今次用消費券唔只知你去過邊, 連消費習慣嗜好都知啦!!
對! 很危險, 是政府陰謀.
堅守保護私穩的人, 請不用了.

引用:
原帖由 makm 於 24/2/2021 11:47 發表
綜援雖然話無雙糧,但點解死都要出多半個月畀佢哋?
你打跛自己雙腳申請傷殘津貼就有

應該宣誓擁護共產黨有一萬蚊其他唔宣誓五千

俾老細就直接現金過戶,俾小市民就...

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-24 11:49 AM 發表

我諗最少要提交個人資料先有掛
今次用消費券唔只知你去過邊, 連消費習慣嗜好都知啦!!
行得正 企得正...真係冇乜好怕囉

引用:
原帖由 lockyer 於 24/2/2021 11:53 發表
消費卷全數要政府俾,咁點解唔俾現金市民,有需要嘅可以儲起,手鬆嘅可以消費,成日都利益輸送
有很多澳門人拿現金返澳門洗,有些過大海,返國內。消費卷只能在香港用

引用:
原帖由 ANDY@康 於 2021-2-24 12:05 PM 發表
工都無得開。
幾億搞效野公園。
幾億搞足球場。
咩玩法......
係囉,寧願出錢搞全民強制禁煙仲好,搞咁多野條街同郊野公園一樣大把煙民,見親佢地都要兜路走,足球有幾多人會踢,對全民健康有何幫助 ?

引用:
原帖由 tommyn 於 2021-2-24 12:07 PM 發表
電子卷要登記?曱甴好驚但會攞,哈哈
攞咗就係支持香港政府同中央...

有假安心出行碼, 今次會唔會俾不法之徒整個假電子消費券㗎 ?🤔😲😆

引用:
原帖由 ken526 於 2021-2-24 12:09 PM 發表
應該宣誓擁護共產黨有一萬蚊其他唔宣誓五千
唔宣誓無得攞 , 入黨加到 2 萬 仲正  

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]