• 瀏覽: 1,224
  • 回覆: 4
引用:
原帖由 daimonster 於 2021-2-25 12:25 AM 發表
只係知道過去幾個月有人不斷出留言小粉紅點點點......

今日就吹雞叫人跟佢方式”讚掦”, 吾跟佢做你就係”妖”

明曬
早就講左,佢又用另一種反串手法引大家陪佢遊花園
一睇個主題就知佢玩野
版上有啲師兄始終唔聽我勸
有位師兄就俾佢玩到謝
你講咩野問咩野,佢都唔理你
只要你一認同,佢就當自己勝利
睇黎佢又玩出另一套模式
雖然口臭,不厭其煩再講一次
大家唔好中計,入去回應就等於俾佢玩

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-2-25 03:07 AM 發表

你睇唔到越嚟越多人對佢反感嘅咩?
越多人回應港奸佢就越出醜。
佢自HI咪由得佢。
再者,你重復又重復咁回叫我哋唔會應港奸。
但另一方面作出我哋嘅同樣行為,點解?你咪又係另一種回應港奸方式。
點都好,有人出聲點都好過無人出聲。
似乎你完全唔理解我講咩野
我並不反對你地另外開帖串佢
我勸大家不要入去回佢開的帖
理由好簡單
佢開帖等於擺好個擂台,定好規則
你要上台挑戰佢,就要跟佢規則走
只要佢唔老黎就拉黑你,等於一腳伸你落台
有人鬧佢或者唔理佢主題內容,佢仲會去檢舉
你地就完全冇還手之力,係佢個擂台任佢宰割
等佢玩夠,又開另一個擂台
先前俾佢拉黑左果啲,佢又可以用另一個分身開帖
或者過一排,唔夠分身用,又偷偷地解除拉黑
咁都仲唔係俾佢玩到謝

樓主自己重開一個新帖,等於主導權係你手上
拉唔拉黑佢,定唔定規則由你決定
再次強調,不要入漢奸開的帖回應,等於俾佢玩

唔入去回應,佢連自HIGH的機會都冇
之前佢開帖冇人回
搞到要入你地開的帖
去人地個擂台就自討沒趣

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-2-25 08:40 AM 發表

入得去回覆嘅,有邊個係認同港奸?
港奸越講得多就露底。
你唔見網友踢爆佢讚川普咩?
港奸醜態立即盡現,況且又唔係第一次拉黑。
咪當港奸帶俾我哋笑料囉1
我亦相信港奸會再出讚揚系列。
入去佢個帖,主導權係佢手上
你開帖主導權在你
政治學上取得話語權和主導權非常重要
英國脫歐成功,脫歐操盤手有句動人口號
"Take back control"
意思係取回主導權
特區政府點解回歸後,任何大小事俾泛民壓住黎打?
因為佢地搶到話語權,加上毒果,連登....不斷造謠
今時今日林鄭至有少少醒覺,話政府缺乏對謠言即時澄清
侵侵失去舞台後,連推特,臉書都被封號
冇左總統一職,又失去發言主導權
我地放眼睇下佢人氣仲能維持幾耐?

我將話再講清楚
對付漢奸,除左無視就係要搶回主導權
沒必要俾佢牽著走
我知道好多人討厭呢條友
如果佢係大妓院派黎港奸
目的就係要佔版面
台灣網軍工作就是如此
無論幾多人點入去插佢地
對呢類人毫無傷害,因為呢樣係佢任務
就似YT仍然有好多大妓院言論個人頻道
日日係度九UP一通
所謂知己知彼
對方玩咩野招,為何仍要陷入其中?

引用:
原帖由 daimonster 於 2021-2-25 11:41 AM 發表

自己贊成師兄建議, 亦用同樣方法處理.

1/ 事實係你如何回應, 條友已經練成技能無論你點回佢都可以借題發揮e.g.  自high被”扔鞋”, 或者做仲裁: 墨跡, 離題, 你xxx説説看

任何於佢帖嘅參與只會令佢自我享受, 不如柚佢沉, 於其他師兄另帖留言
其實現在有組織啲網軍,大致上手法同港奸差唔多
台灣更加玩到出神入化
執政黨出錢養外圍組織成立網軍所謂1450
攻佔網路論壇政論區
工作要點有:
洗版 目的希望洗到批評民進黨言論不在第一頁
護航 最近鬧得沸沸揚揚萊豬事件 拎一啲不實數據反駁
攻擊政敵 邊個政治人物發言得罪民進黨,全力圍剿
造謠 散播大量假消息妖魔化中國政府

有網民發現某幾個台灣大站,有專業網軍針對某些議題回應
尤其係蔡大嬸假博士話題
只要有人開,必然有固定幾個人入去
仲識引經據典,用避重就輕方法護駕

理論上,大妓院算係綠營盟友
台灣論壇的確有唔少網軍引用大妓院報導
港奸而家做法差唔多,有識之士點反駁點插
發文者一於好少理
佢地目的就係要攻佔版面造謠,理性討論不在他們工作範圍

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2021-2-25 01:50 PM 發表
條友多年前係呢版被人插到要走去第二版,最後係英語版單挑全版師兄,被該區版主連封二個account,沉寂一時後又回歸呢版,初時無拉黑頻頻被人插到又要棄帖開新account,之後有拉黑後就有恃無恐,但因拉得太多變成多帖零回覆,新近創下連續8帖零回覆記錄
冇錯
另開新帖插佢係另一回事
網路上制裁呢類人最有效手段
就係令佢開啲帖全部回應掛零
唔駛一陣全部落到後面頁面
同大妓院宣傳等於白做一場
只要有人回佢帖
佢開啲主題持續推係第一頁
佢就算係成功,已經達到目的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]