• 瀏覽: 4,021
  • 回覆: 29
要通關免隔離? 得.....等全中國人民都打了疫苗就可以............

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-24 12:07 PM 發表

相信歸相信,始終要實證。
溫馨提示,網友你在浪費時間,你唔知同個咩人討論?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-2-24 01:08 PM 發表

溫馨提示,網友你在浪費時間,你唔知同個咩人討論?
一名廢青,網名遠離我,真名袁彌鵝,袁彌明契弟

學下疫苗點運作先啦
唔係「打咗疫苗就唔會受感染, 唔會傳播疫毒」;而係「打咗疫苗, 下次接觸到該病毒, 就會比無打疫苗首次接觸病毒更快產生抗體, 因而達成病情嚴重前, 甚至無病癥之下痊癒」
打咗疫苗既人仍然有散播病毒既能力, 只係比起無打既人好啲
隔籬通關係保護當地人既政策, 外來人有無打過疫苗, 對保護當地人黎講, 完全風馬牛不相及
免隔離通關要係「當地人相當高接種率」之下先可行, 相對地「外來人有否接種」唔係咩考慮因素

引用:
原帖由 coolplusyin 於 2021-2-25 10:55 AM 發表
學下疫苗點運作先啦
唔係「打咗疫苗就唔會受感染, 唔會傳播疫毒」;而係「打咗疫苗, 下次接觸到該病毒, 就會比無打疫苗首次接觸病毒更快產生抗體, 因而達成病情嚴重前, 甚至無病癥之下痊癒」
打咗疫苗既人仍然有散播病毒既能力, 只係比起無打既人好啲
隔籬通關係保護當地人既政策, 外來人有無打過疫苗, 對保護當地人黎講, 完全風馬牛不相及
免隔離通關要係「當地人相當高接種率」之下先可行, 相對 ...
民建聯應該做的是怎樣推動香港清零,
而唔係日日爭取呢樣爭取個樣。

引用:
原帖由 廢青遠離我 於 2021-2-24 09:00 AM 發表
做既就玩唔死香港人,新冠肺炎宣布失效!
唔做既就證明科興疫苗根本係廢既!
大陸你究竟做定唔做?

大陸盡快向民建聯,提供答案!
不如索性打咗之後就可以唔使受制於呢個口罩令?即係打咗之後就唔使帶口罩,但係要每期打一次

引用:
原帖由 廢青遠離我 於 2021-2-26 03:11 AM 發表

呢隻毒係大陸放出嚟,點樣清零?
哈哈,.出個偽命題來轉圈想話中國不是。。。
一>世衛組織已肯定的話COVID 19起源地不是中國
二>澳門已清零很久了
三>COVID 19的病毒全系列只有美國才有,而中國只發現第三代或之後的病毒

閣下認清楚未!?

引用:
原帖由 廢青遠離我 於 2021-2-26 04:06 AM 發表

世衛調查員要求大陸原始數據,仲未交到出嚟
哈哈,你睇邊段新聞講㗎?
老尾係完全唔俾世衛調查唄!

引用:
原帖由 廢青遠離我 於 2021-2-26 03:11 AM 發表

打左科興疫苗都仲要帶口罩?咁打嚟做乜L野?
政府規定……

聞痙攣

應該唔會,難保衣物帶有病菌傳播。而家係香港求內地,唔係內地求香港,仲有個人認為中央會借機經濟懲罰香港人,要香港人認識主客

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]