• 瀏覽: 2,879
  • 回覆: 63
+5
最理想係班黃畜跪低奶完共, 至被DQ, 兼告佢發假誓坐埋監, 咁就正咯! 呵呵呵!

【Now新聞台】民主派未來要參選機會已被看淡,即使要留守議會,亦多了一重關卡。

區議員要增設宣誓要求,政府早已事先張揚,民主派十八區議會聯席會議,早前亦開會討論,席間部分人表明傾向宣誓,但強調「兄弟爬山」,不強求齊上齊落。有「主留派」指,面對北京打壓,多了市民要求他們要寸土必爭,加上他們是明正言順當選,與立法會由北京續任不同,認為沒有理據發動總辭。

宣誓安排公布後,陸續有區議員在社交媒體表明不請辭,但亦有民主派坦言,即使乖乖宣誓,不代表及後不被DQ,坦言負面清單的項目太廣泛,是任由政府演繹;又指不少區議員在立法會初選都簽署了被指攬炒的聲明,而曾國衞已預告,在立法會選舉被DQ的四名區議員會被DQ。

據了解,個別本土派區議員,因不滿宣誓制度等原因醞釀辭職,並尋找同路人商討。有民主派坦言,北京與港府連續兩日出招,他們對政治前路感悲觀,坦言民主派從政,被DQ議席已是「最低消費」,最令他們憂心,是附帶其他刑事風險。

新聞來源連結:

https://news.now.com/mobile/local/player?newsId=425081

什麼下棋無悔, 什麼核爆不割蓆, 什麼齊上齊落,曱甴 區議員為了糧支講過就可以算鳩數, 粉筆字一抹就以為冇影又冇蹤!

可惜, 曱甴每行過一步每嘔吐 一篤一篤嘔吐物, 定留下痕跡, 咪以為暗咗個良心發假誓 當食咗 生菜。

生門打開送曱甴區議員進來,死路一條橫臥抬走。

拎半打冰凍青島啤酒 賀一賀呢一個 場面,cheers!

引用:
原帖由 zier2 於 2021-2-24 12:12 AM 發表
最理想係班黃畜跪低奶完共, 至被DQ, 兼告佢發假誓坐埋監, 咁就正咯! 呵呵呵!

【Now新聞台】民主派未來要參選機會已被看淡,即使要留守議會,亦多了一重關卡。

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/2021-02-23-22-07-134bYnz2nu.jpg ...
支持集體辭職

天真到以為有得留守.
根本一系辭職, 一系比人DQ.

呢鋪黃絲議員真頭痕,辭職就無錢,唔辭比黃絲當成叛徒

引用:
原帖由 hatejap 於 2021-2-24 12:22 AM 發表
什麼下棋無悔, 什麼核爆不割蓆, 什麼齊上齊落,曱甴 區議員為了糧支講過就可以算鳩數, 粉筆字一抹就以為冇影又冇蹤!

可惜, 曱甴每行過一步每嘔吐 一篤一篤嘔吐物, 定留下痕跡, 咪以為暗咗個良心發假誓 當食咗 生菜。

等睇曱甴集體發假誓DQ坐監直落...

引用:
原帖由 ax7ax 於 2021-2-24 12:27 AM 發表
呢鋪黃絲議員真頭痕,辭職就無錢,唔辭比黃絲當成叛徒
為糧支, 睇死佢地焗住會奶共
最正係告佢發假誓, 咁就偷雞唔到蝕渣米!

唔係唔宣下話

有風時,使得太盡
要多謝就多謝帶來國安法的人吧🤣🤣🤣

引用:
原帖由 type100q 於 2021-2-24 12:47 AM 發表
有風時,使得太盡

引用:
原帖由 zier2 於 2021-2-24 01:00 AM 發表

上排右邊第二個帶藍色口罩, 暗示身在黃色心在藍^^

一鑊炒起曬,等曱由表態,個心好涼快,香港好番晒

引用:
原帖由 zier2 於 2021-2-24 12:27 AM 發表

等睇曱甴集體發假誓DQ坐監直落...
先DQ後坐監,曱甴一條龍套餐。

引用:
原帖由 type100q 於 2021-2-24 12:47 AM 發表
有風時,使得太盡
國安法係曱甴全力爭取返哩,快D多謝手足。

引用:
原帖由 hatejap 於 2021-2-24 12:22 AM 發表

呢啲咪就係無政治智慧就去同中共下棋嘅後果囉,原本中共都可以俾啲空間你班反對派玩,但你班反對派又唔識死,竟然以為群埋班本土派港獨派就可以保住自己嘅地位,但又唔知玩過界係要付上政治籌碼嘅。其實你地班反對派喺反修例期間出現一班暴徒時,就應該知道要割蓆啦,仲可笑到以為同班暴民一齊就可以奪權。核爆都唔割蓆嘛,咁現在都未核爆,只係要宣誓效忠中華人民共和國特區政府,咁都驚?真係無鬼用囉。

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]