• 瀏覽: 3,565
  • 回覆: 91
政府今日(23日 )公布建議修例訂立 DQ「標準」,範圍涵蓋立法會、區議會選舉和現任議員,修例...

不如直接委任仲好啦!唔洗再做戲咁辛苦、又可以慳返公帑、黨心儀嘅人又可以做議員,一舉三得

新聞來源連結:

https://www.thestandnews.com/pol ... 準不清-余德寶-包含非建制派所有主張/

熱賣及精選
梗係慢慢同你玩啦,黑暴玩左成年,阿爺唔同你玩番三五七年都對唔住香港人

支持中央全面斬殺黃屍.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-2-23 11:09 PM 發表

政府今日(23日 )公布建議修例訂立 DQ「標準」,範圍涵蓋立法會、區議會選舉和現任議員,修例...

https://cdn.thestandnews.com/media/photos/cache/20201111-2220copy_Xr7gi_fsTc8_1200x630cropcenter.png

不如直接委任仲好啦!唔洗再做戲咁辛苦、又可以慳返公帑、黨心儀嘅人又可以做議員,一舉三得:s ...
自已辭職啦,以後唔駛再做馬騮戲呃呃騙騙啦

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-2-23 11:09 PM 發表

https://cdn.thestandnews.com/media/photos/cache/20201111-2220copy_Xr7gi_fsTc8_1200x630cropcenter.png

不如直接委任仲好啦!唔洗再做戲咁辛苦、又可以慳返公帑、黨心儀嘅人又可以做議員,一舉三得:s ...
吹咩條氣吾順,可以出來繼續勇武

引用:

咪嬲喇,都係跟返大英帝國果套啫,手joke最愛,成功爭取。

引用:
原帖由 fallresoar 於 2021-2-23 11:46 PM 發表

咪嬲喇,都係跟返大英帝國果套啫,手joke最愛,成功爭取。
佢哋話港英年代好……特首委派,議員委任 終審由樞密院改為中國人民最高法院審理

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-2-23 11:49 PM 發表

佢哋話港英年代好……特首委派,議員委任 終審由樞密院改為中國人民最高法院審理
英國臨走前搞咁多民主政策,都係衝着大陸而設,大陸而家還原基本亦無不妥。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-2-23 11:40 PM 發表

你咁樣講,小心犯郭安

回覆 引用 TOP

又係你地要攬炒, 而家咪立埋法迎合你地訴求, 全部炒 又唔滿意

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-2-23 11:49 PM 發表

其實大英帝國委派制唔錯㗎,尤勝直選。麥理浩,衛亦信,係手joke懷念嘅委派制黃金年代,依家可以重溫舊夢,無憾。

回覆 引用 TOP

什麼下棋無悔, 什麼核爆不割蓆, 什麼齊上齊落,曱甴 區議員為了糧支講過就可以算鳩數, 粉筆字一抹就以為冇影又冇蹤!

可惜, 曱甴每行過一步每嘔吐 一篤一篤嘔吐物, 定留下痕跡, 咪以為暗咗個良心發假誓 當食咗 生菜。

生門打開送曱甴區議員進來,死路一條橫臥抬走。

拎半打冰凍青島啤酒 賀一賀呢一個 場面,cheers!

一奏朝驚裂國瘋 八方阿斗挺哥窮
秦城拿下亡國賊 氣煞主宮臉何容
陣前失掉狼嘶嚎 圍城只有外著湧
迢迢千里洋城箭 和平背后盡張弓
青山依舊長城在 歷盡奸雄血濺濃
往昔三桂扶清帝 如今小將畫葫樽
百載沉鬱洋人弄 奴兒倒豎扮裝蔥
觔斗翻起亡國夢 數典忘祖己技窮
引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-2-23 11:40 PM 發表

矮仔屎忽鬼狗叔邊度夠膽

非常清楚,黃絲白痴實話唔清

回覆 引用 TOP

唔到D反中白痴理...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]