• 瀏覽: 18,984
  • 回覆: 209
+12
引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-2-23 06:42 PM 發表
全港700萬人暫時只有1%傻閪去打廢針 😎 七廿幾種副作用等緊班傻閪
曱甴黃人打瘋狗針

引用:
原帖由 隔夜忠心的馬 於 2021-2-23 10:01 PM 發表

自己睇!
還是打曬40又可以日日訂貨?

如果一日有幾次又得唔得呢?

科興疫苗有一項獨有好處是100%預防重症 !
即係打咗就算染疫,都可肯定防止䡛變成重症..

兩星期打7萬?唔係掛!效率不高!快D搞搞佢被多D人接種啦!

引用:
原帖由 johnchu777 於 2021-2-23 09:42 PM 發表

無錯, 澳門直頭不買科興, 只買國藥
Really?

傷港電台轉咗姓🙄

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-2-23 06:31 PM 發表

你呢點其實好多人都唔明白嘅錯誤思想。
1. 科興嘅50%有效率,只係喺巴西臨床測試嘅結果,而土耳其係91%。至於點解巴西咁低,其實就係同佢接種嘅人群有關,佢地係搵醫護人員作臨床測試對象,佢地嘅受感染機會係最高嘅。其他疫苗亦唔會主要搵醫護作為實驗對象,即使有都會好似土耳其咁,只係佔一部份如土耳其只信8份1人係醫護。
2. 輝瑞疫苗嘅95%有效率,其實數據量係不太足夠。睇返確診總人數都只有 ...
同意.

但樓主太厲害了, 竟然把牛頓力學用於免疫學.

引用:
原帖由 judylam651 於 2021-2-23 10:09 PM 發表
科興疫苗有一項獨有好處是100%預防重症 !
即係打咗就算染疫,都可肯定防止䡛變成重症..
唔好再講呢D

一陣曱甴轉軑唔打biontech 同藍絲搶科興

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-2-23 06:42 PM 發表
全港700萬人暫時只有1%傻閪去打廢針 😎 七廿幾種副作用等緊班傻閪
其實同流感針一樣的副作用,少睇D蘋果,台灣人清醒過你好多,台灣藉香港人都等打科興。

老實講句,到時輝瑞都係一樣瞬間比人book晒,其實大家都好急切需要,無謂好似d低能黃人咁政治化呢樣野

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-2-23 06:16 PM 發表
好嘢⋯先頭部隊出發
大將軍殿後
好野,中鳩肺炎死鳩左,抵撚死

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-2-23 06:31 PM 發表

你呢點其實好多人都唔明白嘅錯誤思想。
1. 科興嘅50%有效率,只係喺巴西臨床測試嘅結果,而土耳其係91%。至於點解巴西咁低,其實就係同佢接種嘅人群有關,佢地係搵醫護人員作臨床測試對象,佢地嘅受感染機會係最高嘅。其他疫苗亦唔會主要搵醫護作為實驗對象,即使有都會好似土耳其咁,只係佔一部份如土耳其只信8份1人係醫護。
2. 輝瑞疫苗嘅95%有效率,其實數據量係不太足夠。睇返確診總人數都只有 ...
專家都講咗喇,有效率係好複雜嘅計算,唔係簡單一個數字。
如果科興預防重症係百分百有效,其實仲有咩要驚呢,冇咗重症,有效率係幾多仲重要咩。驚係驚咩嗻?係驚重症,係驚死嗻嘛。
我已經約咗星期六打。科興最安全。

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-2-23 10:11 PM 發表

唔好再講呢D

一陣曱甴轉軑唔打biontech 同藍絲搶科興
咩藍絲 ?

正常的香港人自會選擇科興疫苗..

引用:
原帖由 K_F 於 2021-2-23 10:14 PM 發表
老實講句,到時輝瑞都係一樣瞬間比人book晒,其實大家都好急切需要,無謂好似d低能黃人咁政治化呢樣野
我想問

如果D人book 左唔去,有沒有處罰?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]