• 瀏覽: 19,015
  • 回覆: 209
+12
引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-2-23 09:46 PM 發表
藍人好野,拋個身出嚟⋯👏👏
下星期等睇黃絲是否一樣支持預約biontech

引用:
原帖由 owen11223344 於 2021-2-23 06:18 PM 發表

當奴侵做翻總統未啊?
又系人哋傷口撒鹽

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-2-23 06:09 PM 發表
政府的新冠疫苗接種計劃今日開始接受網上預約,截至下午4時,所有由本月26日至3月11日兩星期的預約已經額滿,共有約7萬名市民在網上預約接種第一劑和第二劑疫苗。 政府發言人感謝市民對接種計劃的支持,稍後會公布接種的最新安排。

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1577018_1_L_20210223170534.jpg

哈哈, 黃屍磚家又話科興疫苗唔 ...
明玉兄,我都有幸第一輪登記到

引用:
原帖由 隔夜忠心的馬 於 2021-2-23 09:48 PM 發表

下星期大量私家醫生有得打!👍
點大量法?

一千個醫生,每次80? 

一次是否一日的意思? 唔係好明

引用:
原帖由 花生之友 於 2021-2-23 08:54 PM 發表

我以為我七,原來你先柒,今日預約100%只得科興。
https://booking.covidvaccine.gov.hk/forms/index_tc.jsp
真係柒左,所以唔好亂聽人講

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-2-23 09:44 PM 發表

即場去輝瑞唔使排隊

政府可能無講錯
唔識上網登記的人都係老人, 叫佢哋去打mRNA, 真係搵命博.

引用:
原帖由 口腔花色核心 於 23/2/2021 08:24 PM 發表
七萬藍絲奶共柒頭等唔切幫中共做白老鼠
等睇你地用大陸野出事
全球已有過仟萬人打咗科興啦! 唔知就咪走出嚟7啦!

引用:
原帖由 lovecpc 於 2021-2-23 06:30 PM 發表

同意
連黨總書記等高官及我們十四億人也接種了科興,他們香港人還要要求外國疫苗,不知是什麽心態
佢哋打嘅係國藥啊!你睇乜嘢新聞㗎!

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-2-23 09:54 PM 發表

點大量法?

一千個醫生,每次80? 

一次是否一日的意思? 唔係好明
自己睇!

附件

Screenshot_20210223_214220_com.news.on.jpg(122.15 KB)

Screenshot_20210223_215952_com.news.on.jpg(146.5 KB)

Screenshot_20210223_220004_com.news.on.jpg(153.12 KB)

Screenshot_20210223_220008_com.news.on.jpg(150.29 KB)

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-2-23 06:31 PM 發表

你呢點其實好多人都唔明白嘅錯誤思想。
1. 科興嘅50%有效率,只係喺巴西臨床測試嘅結果,而土耳其係91%。至於點解巴西咁低,其實就係同佢接種嘅人群有關,佢地係搵醫護人員作臨床測試對象,佢地嘅受感染機會係最高嘅。其他疫苗亦唔會主要搵醫護作為實驗對象,即使有都會好似土耳其咁,只係佔一部份如土耳其只信8份1人係醫護。
2. 輝瑞疫苗嘅95%有效率,其實數據量係不太足夠。睇返確診總人數都只有 ...
同意👍

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-2-23 09:58 PM 發表

唔識上網登記的人都係老人, 叫佢哋去打mRNA, 真係搵命博.
老人去到現場
見到biontech ,即閃
你當老人真係傻架咩

慘囉,唔洗一日就full booking,咁多人支持國貨,曱甴一定好大禍,點响美爸交待

有五成效果,祝你好運

好消息

引用:
原帖由 隔夜忠心的馬 於 2021-2-23 10:01 PM 發表

自己睇!
睇完都是不明

每次80是指每日80? 
每次是一日還是一星期或一個月? 
好似無講清楚喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]