• 瀏覽: 9,282
  • 回覆: 168
+12
依20年順風順水 忍夠甘多年 唔好開口埋口話打壓 正所謂先撩者賤 唔出聲唔代表你哋啱 到今日仲未知邊個係老細 蠢。

引用:
原帖由 男E 於 2021-2-23 04:18 PM 發表

政府修例要求區議員宣誓擁護《基本法》及效忠香港特區,將於本周五(26日)刊憲,並於3月17日提交立法會審議。
根據政府向立法會提交的文件,就違反誓言的直接法律責任,政府建議修訂《立法會條例》第15條及《區議會條例》第19和24條,訂明違反誓言或不符合「擁護《基本法》、效忠特區」的法定要求和條件是喪失擔任立法會/區議會議員資格的理由。
而在考慮到律政司司長作為公眾利益維護者的獨特角色,建議修訂《立 ...
不同意樓主這句:「攬炒區議員4部曲即將開始!」
我覺得應該改為:攬炒攬炒派區議員4部曲即將開始!

沒得做香港區議員。過台灣做咪得囉。 英文好support Hk

希望DQ單耳那位

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2021-2-23 04:42 PM 發表
千祈唔好DQ我最欣賞嘅油尖區區議員陳梓維啊
呢個低能仔 我驚佢都唔識宣誓

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-2-23 05:58 PM 發表
唔係呀嘛!咁樣打壓民意代表?
打押曱甴🪳,曱甴代表你?

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-2-23 06:08 PM 發表

但佢地係一人一票選出嚟㗎喎!咁樣做會唔會唔係咁好呀
咁又唔可以咁講,睇吓班選民係咩人,可以係殘障人士呢

忍你班冚家剷就鳩撚屎! 呢鋪一定要全面剷除班冚家剷!

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-2-23 10:26 PM 發表

#84,你冇睇
連登果邊你d手足知吾知你作反。🤐

引用:
原帖由 男E 於 2021-2-23 04:18 PM 發表

政府修例要求區議員宣誓擁護《基本法》及效忠香港特區,將於本周五(26日)刊憲,並於3月17日提交立法會審議。
根據政府向立法會提交的文件,就違反誓言的直接法律責任,政府建議修訂《立法會條例》第15條及《區議會條例》第19和24條,訂明違反誓言或不符合「擁護《基本法》、效忠特區」的法定要求和條件是喪失擔任立法會/區議會議員資格的理由。
而在考慮到律政司司長作為公眾利益維護者的獨特角色,建議修訂《立 ...
香港一班黃屍暴徒以為操控區議會就可以為所慾為,現在中央就係話俾你地班人知,邊個先至係香港嘅話事人。
班黃屍暴徒越搞得多呢啲反中亂港嘅嘢,中央就越加辣令你地班人無得玩,咪睇下你地班儍瓜仲可以做啲乜囉。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-2-23 05:39 PM 發表
假髮狗棺周X明又會宣判政府咁搞法係違反基本法喎.  
係就好了,司法改革指日可待

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]