• 瀏覽: 21,343
  • 回覆: 306
+11
判得二個月咁小? 二年就差不多。

如果係今年判,肯定唔只八個月啦,依家執撚到啦

大叫核爆都唔割嗰班著哂草

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-2-23 02:56 PM 發表
個背影好似一路行一路喊. 真係心都涼埋.
似智將多d

畜生一路小心呀

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2021-2-23 03:10 PM 發表
呢d黃腦殘一定唔係犯民子女

毒媒犯民政棍不斷將每樣事政治化,製造更多反政府市民反政府而獲取紅利(選票),香港人冷靜思考下我們需要什麼?呢d政棍為社會民生又做過什麼?不要淪為犯民政棍利用上位嘅工具。

比起對香港的傷害, 坐2個月是很少事.  

真唔好彩,劃鬼腳劃中要坐監,相比起某些人,明明做得更過火,但劃鬼腳就好好彩,劃中「法官辯護」「優秀孩子」,就即時獲判無罪,所以,坐唔坐監真係好睇彩數,而唔係睇 612基金個律師團隊架!

都係東方日報好野,影到佢喊得好悽涼,但佢又唔諗下比佢搞到雞毛鴨血既市民有幾悽涼,快D入去坐啦

英美話你有崇高理想,支持你上街, 依家衰左有案底,他日英美國家話你有案底,唔合資格移民。完美示範

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-23 02:53 PM 發表
香港大學男生前年11月11日,在大埔公路用防撞杆堵路,去年8月被於粉嶺法院被裁定堵路罪成,裁判官陳炳宙判他監禁兩個月.........

當日許多國家聲稱「無限量支持香港人爭取人權自由」、「永遠與香港人同行」。如今所謂「支持」、「同行」,已不知從何說起。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210223/bkn-20210223141437047-0223_00822_001.html
2個月監禁,1生案底..

大學四年成泡影..專業,公務員,董事冇希望...

黑暴害人,影響一生...

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-2-23 02:56 PM 發表
個背影好似一路行一路喊. 真係心都涼埋.
手足……倉底見

夠膽做就要夠膽認,為自己做過嘅錯事負責返應有嘅懲罰

堵完路又爭取啲乜?除左民怨,我真係諗唔到有乜用

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]