• 瀏覽: 3,885
  • 回覆: 71
+2
站少就肯定滿晒

引用:
原帖由 初級投資者 於 2021-2-23 02:51 PM 發表

聽日報紙頭條,僅六萬人登記打科興
只係覺得, 有剩可以去打既機會無了...

又話首批100萬支疫苗,但預約名額得6萬個就full左無得再約, 當佢一人打兩針剩返果88萬支疫苗去左邊????

引用:
原帖由 初級投資者 於 2021-2-23 02:51 PM 發表

聽日報紙頭條,僅六萬人登記打科興
僅。。。黑媒調轉嚟講

政府IT廢到一個點,若全港350萬人登記豈不是要一個月?政府IT高薪厚職,一係廢,一係曱甴故意製造塞車

引用:
原帖由 redsoon 於 2021-2-23 03:56 PM 發表

僅。。。黑媒調轉嚟講
淨係頭20分鐘大班記者試機都搞到慢晒啦

看來科興好好生意

引用:
原帖由 freemind1 於 2021-2-23 03:57 PM 發表
政府IT廢到一個點,若全港350萬人登記豈不是要一個月?政府IT高薪厚職,一係廢,一係曱甴故意製造塞車
有幾廢? 我尋晚幫兩個老人家預約都係00.25就搞掂

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-2-23 04:00 PM 發表

有幾廢? 我尋晚幫兩個老人家預約都係00.25就搞掂

昨晚十二點開始塞車

接種低有效率疫苗,會拖慢整體郡體免疫進度,真可惜

引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-2-23 03:54 PM 發表
又話首批100萬支疫苗,但預約名額得6萬個就full左無得再約, 當佢一人打兩針剩返果88萬支疫苗去左邊????
有5類人優先,比你預約嘅人,多數係60歲長者及家屬,有很多是不需要預約,例如:護士.醫生.安老院友及員工,所以剩番唔多配額。

而家香港好多人都盡量唔出街
出街都儘量唔會長時間
再加上口罩殺菌液不離身
基本上感染機會已經唔多
打乜針都係求個心安,反而會擔心有反應
何況,廿一日後打埋第二針有抗體機會已經去到近 80%
到我有得打我都會打科興
最大問題永遠都會係寂寞難耐嗰一班

引用:
原帖由 freemind1 於 2021-2-23 04:02 PM 發表

昨晚十二點開始塞車
我知, 咪等到大約00.20可以進入, 用兩部電話5-6分鐘就搞掂兩個老人囉

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-2-23 04:05 PM 發表

接種低有效率疫苗,會拖慢整體郡體免疫進度,真可惜
得啦,二百幻黃人打面癱囉,拉返高佢,你唔係唔打輝瑞呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]