• 瀏覽: 31,606
  • 回覆: 5
  • 追帖: 1
+16
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-2-23 10:12 AM 發表
【Now新聞台】市民即日起可透過網上預約系統預約接種新冠病毒疫苗,截至早上九時,逾42000名優先接種組別市民預約接種疫苗。行政長官林鄭月娥出席行政會議前表示,醫管局18間普通科門診所有時段已預約額滿,其餘五個社區接種中心仍可預約,五個優先接種組別市民可以繼續預約。林鄭月娥又表示,昨日與司局長及立法會議員接種新冠疫苗後,未聽見有不良反應,針口亦無痛楚。 #要聞

又話科興疫苗好危險嘅 ...
話就好危險,連我身邊一啲極黃朋友都話要登記,大家心照啦。

引用:
原帖由 pps173 於 2021-2-23 02:36 PM 發表

我識好多極藍話睇定啲先!我同佢講你哋唔係話信祖國既?做咩要睇定啲?真係口不對心,身體最誠實
睇預約情況,我只係認同你口中嘅「口不對心」。

引用:
原帖由 pps173 於 2021-2-23 03:44 PM 發表

我好憎啲人話點愛國,到要你證明先話睇定啲!真係做人唔好咁L樣啦!黃絲都係!真係唔好俾人知你打科興!我恥笑佢哋一世!
其實無所謂嘅,每個人嘅睇法對同一件事都可以好唔同。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-2-23 01:52 PM 發表

醫生: 12,000
護士: 60,000
60歲以上: 2,000,000

總數2,072,000.

42,000即係佔呢三類人2%。
無用嘅,70000 人預約咗啦。
未來兩禮拜約滿啦。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-2-23 06:01 PM 發表

2020年年底,60歲以上香港人有超過200萬人 (2,021.2K)!
想知係邊個唔識。
加埋真係夠 200 萬喎。

@charlir2005

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-2-23 07:20 PM 發表

唉!政府講嘢你都信?
咁你又引用政府資料?

@charlir2005

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]