• 瀏覽: 59,503
  • 回覆: 8
  • 追帖: 2
+27
英國無醫生睇咩 ?  英國人無肺癌所以無肺癌藥 ? 你唔好當香港人係白痴啦,你班毒友係用BNO定係特區護照入境英國 ?

引用:
原帖由 bronze18man 於 2021-2-23 11:37 AM 發表
跪求中央派軍艦去接你地啦!
如果你們還有有效中國公民護照的話!
香港身份証呢 ?

引用:
原帖由 ki2007 於 2021-2-23 01:34 PM 發表
一時又話封關救港,封咗又話開關,黃人屎腦咩邏輯?
我無事你要封,我有事你要開,易過隨意門

引用:
原帖由 tiger115 於 2021-2-23 01:42 PM 發表

樓主分析十分正確,very good

不過唔好希望躝癱垃圾曱甴會學到嘢
可能英國無肺癌既呢

「過冷河」的21日住宿便要8,000元,連同機票和生活費等,額外的支出近1.5萬元,她無奈嘆道,其積蓄不夠,幸得親友借錢才熬過此關。

有錢去英國無錢住酒店 ? 乜英國生活水平咁低架咋 ? 咁以後咪可以泰國指數英國生活囉 ?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-2-23 05:01 PM 發表

當然係政府問題,香港永久居民有right of abode。
你入到中國領事館先講囉,香港永久(海外)居民

引用:
原帖由 bronze18man 於 2021-2-23 05:32 PM 發表

中國香港身份証當然可以上中國軍艦啦!
不過要入境港灣區就要係軍艦上等候特區政府批准入境,唔排除要在中國內地其他大灣區城市滯留在軍艦!
你試下而家仲得唔得 ?大陸已經嘈緊唔想比香港身份証出入境,你無特區護照你都唔使指意

引用:
原帖由 bronze18man 於 2021-2-24 12:41 AM 發表

你唔知我地上次撤僑行動,好多無證中國人係唱國歌上軍艦架咪?
你自己都識講仲嘈緊啦!咪即係仲有效囉!身份證係寫住居民證而唔係只有居留權咁簡單!遲下改為居留證就可以去埋雙國藉問題!
等佢地唔洗日日諗住返來搶疫苗送保險!
今時唔同往日, 大陸當年希望做D野感動下大家, 感受下國家愛護, 而家大陸睇清楚香港人根本就當大陸係夜壼

亂港分子在秘魯宣傳“港獨”后因疫情滯留,向中國大使館求助
https://china.huanqiu.com/article/3xenonyuJlH

引用:
原帖由 bronze18man 於 2021-2-24 12:17 PM 發表

滯留咪即是仲生存囉,咁使咩理你啫,軍隊係保你條命,唔係保你要有五星級溫室保育既中國香港生活喎!
所以在英國變種病毒地區既黃毛曱甴未有生命安全威脅,都唔洗旨意有人會理!等香港打晒8成疫苗再算啦!
我都無諗過理英國呢班人,係香港政府成日做多左之嘛,可能原本想申請5+1呢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]