• 瀏覽: 59,511
  • 回覆: 761
  • 追帖: 2
+27
引用:
原帖由 pugbb 於 2021-2-23 09:06 AM 發表
新冠肺炎疫情反覆,去年底英國更爆出變種病毒,港府在德國、法國等地對英國載客航班實施禁飛令後亦宣布跟隨,至今(23日)禁飛令已生效兩個月。過

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210223/440675050434072576265403.jpeg/hEZUoz0DwC3GWfi8FXnp29a27U7TaYy_gU89uKtPPbg?v=w1280r16_9 ...
有乜理由唔幫?仲講自己係香港人?人人都知乜嘢理由

你妹既病非政府引致,你回來並不對你妹的病有任何幫助,為的是什麼?探病

一個其實在香港每天都發生著的事,就算在香港,亦有很多家中親人患了重病而因種種原因,不能直接探望,新冠肺炎就是其一,如果事主真的感染了,而因罔開一面而傳染了其他人,將有更多人不能探望被事主感染的病人,事主甚至會害死其他人,咁,事主,你會負責嗎?你會對可能被你感染的市民做些什麼?一句sorry?

當大家都同等面對疫情,希望大家都要明白,不要拋出一句扮唔知為了乜理由而想罔顧全港人安危於不顧

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-2-23 09:24 AM 發表
香港人由大陸返港,攞個核酸測試陰性報告申請回港易就得,由英國回港就唔得,特區政府政治考慮大細超
英國日日確診過萬,點同中國比?

引用:
原帖由 颱風小子 於 2021-2-24 06:04 AM 發表

有乜理由唔幫?仲講自己係香港人?人人都知乜嘢理由

你妹既病非政府引致,你回來並不對你妹的病有任何幫助,為的是什麼?探病

一個其實在香港每天都發生著的事,就算在香港,亦有很多家中親人患了重病而因種種原因,不能直接探望,新冠肺炎就是其一,如果事主真的感染了,而因罔開一面而傳染了其他人,將有更多人不能探望被事主感染的病人,事主甚至會害死其他人,咁,事主,你會負責嗎?你會對可能被你感染的市 ...
同意。而且唔係冇方法回來,只係佢地覺得麻煩同貴。

"真係覺得好荒謬,有乜理由一個政府會唔畀自己嘅市民入境。"

日日要求港府封關YC又會唔會咁講呢?

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-2-24 03:36 AM 發表

不爽就去裝修喔
你個光頭7幾L7

附件

2021-02-24_07.39.24.jpg(157.14 KB)

你憨鳩鳩,唔代表7百幾萬人憨鳩。

曱甴無得救㗎啦。。。算吧啦

有案例中咗十九病毒, cancer 不藥而癒, 留係你地祖家先係

引用:
原帖由 bronze18man 於 2021-2-24 12:41 AM 發表

你唔知我地上次撤僑行動,好多無證中國人係唱國歌上軍艦架咪?
你自己都識講仲嘈緊啦!咪即係仲有效囉!身份證係寫住居民證而唔係只有居留權咁簡單!遲下改為居留證就可以去埋雙國藉問題!
等佢地唔洗日日諗住返來搶疫苗送保險!
今時唔同往日, 大陸當年希望做D野感動下大家, 感受下國家愛護, 而家大陸睇清楚香港人根本就當大陸係夜壼

亂港分子在秘魯宣傳“港獨”后因疫情滯留,向中國大使館求助
https://china.huanqiu.com/article/3xenonyuJlH

開關?  問過罷工黑醫護未呀?

要防止英國變種病毒入侵香港

去得英國預咗啦,嗰邊變種㗎

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-2-24 10:38 AM 發表

今時唔同往日, 大陸當年希望做D野感動下大家, 感受下國家愛護, 而家大陸睇清楚香港人根本就當大陸係夜壼

亂港分子在秘魯宣傳“港獨”后因疫情滯留,向中國大使館求助
https://china.huanqiu.com/article/3xenonyuJlH
滯留咪即是仲生存囉,咁使咩理你啫,軍隊係保你條命,唔係保你要有五星級溫室保育既中國香港生活喎!
所以在英國變種病毒地區既黃毛曱甴未有生命安全威脅,都唔洗旨意有人會理!等香港打晒8成疫苗再算啦!

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-2-23 09:06 發表
新冠肺炎疫情反覆,去年底英國更爆出變種病毒,港府在德國、法國等地對英國載客航班實施禁飛令後亦宣布跟隨,至今(23日)禁飛令已生效兩個月。過

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210223/440675050434072576265403.jpeg/hEZUoz0DwC3GWfi8FXnp29a27U7TaYy_gU89uKtPPbg?v=w1280r16_9 ...
寧做英國狗, 都不做香港人啦, 唔係咩?
問下D曱民啦, 佢地不知幾羨慕你地可以吸有細菌嘅空氣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]