• 瀏覽: 7,305
  • 回覆: 55
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-2-28 11:17 PM 發表

哈哈,
本來預約係6PM打針, 我提早去到, 在5:30PM打咗針, 之後去觀察區坐半粒鐘, 身體正常, 在等候期間買第10場馬, 買雷神的[銀馳], 買一千蚊獨贏, 贏咗950蚊, 真係天佑善人. 坐到6PM就走得, 仲有包口罩送.  
下次第二針係3月28日, 又係星期日, very good.

我昨日早上 11:00,過程都好暢順。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-2-23 04:35 發表
[1] 我剛剛上網預約, 原來很多時段已有人預約了.
[2] 預約時要tick很多同意事項, 政府係算無遺策.
[3] 同時要預約埋打第二針的時間, 很方便.
[4] 很多人質疑科興只有50%, 而mRNA有95%, 以為西人國的疫苗係好嘢, 其實係錯.
[5] 中國人的天性係中庸之道, 一半一半係最好.
[6] 天之道, 損有餘而補不足, 月滿則虧, 水滿則溢, 中庸之道最合 ...
我都系,啱啱約好在中央圖書館打。💪💪💪

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-2-23 18:12 發表

已經額滿了.
試下約第二處。
我起初約貝夫人,冇位,即轉中央圖書館。bingo!💪💪

引用:
原帖由 starr 於 2021-2-23 18:22 發表

你想北上希望方便認證係一個好既理由
我只係反對自認中國人就一定要打國產疫苗,而唔係基於科學理性判斷
就好似hk曱甴食盤菜都要揀黃店,立場先行令劣幣驅良幣,唔係良性發展

但係今次科學上的確係國產疫苗比其他更好~
應該唔系咁樣;有針紙就得,不分乜嘢牌子。

引用:
原帖由 montejo 於 2021-2-23 19:02 發表

搞咗幾個鐘,最後上傳話我 time out....唔怪之得政府成日被小
請試試第二處,或者有位。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-2-23 19:24 發表

登記之前已有溫馨提示要在30分鐘之內完成登記.
你係唔係逐粒字睇[Terms and Conditions]??? 如果花時間去慢慢睇, 又要用法律式思考, 咁就一定超過30分鐘.
我登記時就一律唔睇內容全部都tick 同意, 呢啲免責式協議條文, 睇唔睇都一樣, 即係欠一找九, 相信自理.
叻仔!

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-3-1 10:26 AM 發表

請試試第二處,或者有位。
當然試晒啦!唔係點會搞幾個鐘喎!
唔計排隊入去,只係講選擇地點,你入一個地點都要 load 起碼一兩分鐘先出到個 schedule,無位啦,又去第二個地點,又load 過

引用:
原帖由 montejo 於 2021-2-23 19:34 發表

我排隊排咗一小時,入到去登記,找日期地點,滿咗九成幾,要每間搵,個日子出得慢,搵到一間有時間啦!去第二針,呢個大把時間選。去到呢度又一個鐘。提交啦!load 咗十分鐘………sorry. time out..

我吊呀!

再排第二次,排咗一小時,滿額
可能塞車,冇計。請你試下第二個點吧。

做亊做人;豈能盡如人意,但求無愧于心。
人多總有先後,請一時未及的朋友再接再厲!💪💪💪
祝福大家吉祥平安!

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-2-23 04:35 發表
[1] 我剛剛上網預約, 原來很多時段已有人預約了.
[2] 預約時要tick很多同意事項, 政府係算無遺策.
[3] 同時要預約埋打第二針的時間, 很方便.
[4] 很多人質疑科興只有50%, 而mRNA有95%, 以為西人國的疫苗係好嘢, 其實係錯.
[5] 中國人的天性係中庸之道, 一半一半係最好.
[6] 天之道, 損有餘而補不足, 月滿則虧, 水滿則溢, 中庸之道最合 ...
我屬第2批預約打疫苗嘅人,
不過冇得揀,得科興(正中下懷)。

兄弟爬山,排隊打針!

引用:
原帖由 貓男 於 2021-3-1 11:22 AM 發表

我屬第2批預約打疫苗嘅人,
不過冇得揀,得科興(正中下懷)。

兄弟爬山,排隊打針!
又要特別羣組先有得約,哂氣

系統已死
排完隊入完身分證資料之後⋯
申請失敗DLLM

打完身份證
時間都未揀dklm 

附件

84382922-7A63-4B96-83CE-22462F78CFBA.png(1.55 MB)

引用:
原帖由 波濤可愛的小腸 於 2021-3-1 11:46 發表

又要特別羣組先有得約,哂氣
你有更好嘅提意?

引用:
原帖由 疫症假球救經濟 於 2021-3-1 11:54 發表
打完身份證
時間都未揀dklm 
人地9點開始,你11點先排,死梗啦。
其實你8:30上佢嗰網,佢就會同你自動排隊,
我都係8:50先排等咗15分鐘(9:10)就入到去。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]