• 瀏覽: 32,254
  • 回覆: 364
  • 追帖: 4
+32
引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-2-22 20:05 發表

on9 問得呢個間題都唔諗吓,德國境內可以有幾大去容納磁浮列車?可以有幾多載客量?

德國2大城市之間,鐵路距離得286 km,宜家行200kmh/h ,都唔使1.5個鐘,一套戲都睇唔到。
就算比你快3倍,快1個鐘有咩用?
價錢貴一大節,載客量又唔係多。

你會俾錢坐

你問得呢個問題,咪即係問,港鐵點解唔起條線去長洲

1211362 ...
"on9 問得呢個間題都唔諗吓,德國境內可以有幾大去容納磁浮列車?可以有幾多載客量?"

N年前上海起個條好長架咩?!

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2021-2-22 06:55 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210222/440547429847142400189057.jpeg/fFqcRZQSj0Ab3Zf3Qu1HFL0KcRPNUmGe1uBoKtbgaCo?v=w1280r16_9

2月9日,廣東省國土資源廳發佈了《廣東省國土空間規劃2020-2035年》(以下簡稱《規劃》)公眾版,廣東首次提出將在省域 ...
歐洲內陸鐵路。港京廿肆小時……

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-22 08:06 PM 發表

以前話手機發射站有害...點知而家邊個唔用手機上網...

證明有害先有用, FF係無用...
諗起外國話5G會傳染病毒所以毀塔

引用:
原帖由 我曼是英超冠軍 於 2021-2-22 07:12 PM 發表

磁懸浮要先証實對健康有無影響先
地球上磁場無處不在

人哋德國日本20年前都唔用,諗吓點解

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2021-2-22 06:55 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210222/440547429847142400189057.jpeg/fFqcRZQSj0Ab3Zf3Qu1HFL0KcRPNUmGe1uBoKtbgaCo?v=w1280r16_9

2月9日,廣東省國土資源廳發佈了《廣東省國土空間規劃2020-2035年》(以下簡稱《規劃》)公眾版,廣東首次提出將在省域 ...
路通財通

引用:

大陸發展一日千裏,只有井底仲發緊夢

引用:
原帖由 笑1笑 於 2021-2-22 20:15 發表

地球上磁場無處不在
咁就要睇吓呢個波段嘅磁場對人有無害

引用:
原帖由 無盡進擊的小腸 於 2021-2-22 08:12 PM 發表

邊個弱智國家講架,為左政治真係可以去到幾盡。

引用:
原帖由 zzhero 於 2021-2-22 08:15 PM 發表
人哋德國日本20年前都唔用,諗吓點解
和諧飛機都有20年無用,諗吓點解

開到咁快

一出軌就成車死哂 🤐

引用:
原帖由 無盡進擊的小腸 於 2021-2-22 08:12 PM 發表

我反而諗起台灣有單新聞, 有居民要求拆附近發射站, 點知電訊公司斷網後, 就發現自己上唔到網...

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-2-22 08:23 PM 發表
中國火車易出軌,溫州動車出軌真係過癮啊
台灣, 香港, 歐洲都出過軌, 但人地唔會好似d反中白痴咁on9 因為出過軌就否定鐵路既價值...

所以話, 反中都係白痴的...

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2021-2-22 07:26 PM 發表
坐咁耐輻射好大, 上海個條短程就差唔多
我都好想知磁浮產生那類幅射

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]