• 瀏覽: 26,776
  • 回覆: 353
  • 追帖: 1
+48
引用:
原帖由 cskch 於 2021-2-22 01:41 PM 發表

認真睇. 呢個年代係唔需要區議員的. 用番請AO/EO 方法做. 而且叫市民裝政府APP 來做區既事務就搞店.

區議員太浪費錢..
又或者: 降低區議員的權力,例如: 區議員再無資格進入立法會和選舉委員會

夏先生固然甚有霸氣,但觀乎香港一眾高官,似乎仍然像一條條「軟皮蛇」一樣。

黃人唔夠北京鬥,道理仲簡單過1+1=2,但真係唔知點解會有200萬1人會信抗爭可以成功,世界真係無奇不有。

龍哥擺明屌柒林鄭唔L夠硬淨, 仲有好黃屍霸住啲重要位置.

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-22 13:50 發表
夏先生固然甚有霸氣,但觀乎香港一眾高官,似乎仍然像一條條「軟皮蛇」一樣。
有幾個比老美制裁左的, 有好轉, 但大部份都係繼續縮, 最緊要無人知有呢個官既存在.

呢個就係香港高官既玩法.

支持

引用:
原帖由 chilawytk 於 2021-2-22 13:49 發表

又或者: 降低區議員的權力,例如: 區議員再無資格進入立法會和選舉委員會。
香港黃絲黑暴既聲音係靠議員同黑傳媒做出來...... 立會總辭後, 犯民既聲音已經無哂影響力. 證明呢班人真係唔可以入議會.

政府要好好思考下點做.

已不能再當中聯辦係冇牙紙老虎 ... 

趕走黃髮官最重要

引用:
原帖由 cskch 於 2021-2-22 01:54 PM 發表

香港黃絲黑暴既聲音係靠議員同黑傳媒做出來...... 立會總辭後, 犯民既聲音已經無哂影響力. 證明呢班人真係唔可以入議會.

政府要好好思考下點做.
謝偉俊已經出緊招,入到去搞事都冇哂糧支!

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2004435/即時-港聞-議事規則委員會通過對會上行為不檢議員設-禁會期

// 委員會通過修訂,對會議廳內行為不檢的議員增加罰則。委員會會將建議提交內務委員會周五討論,最快下月24日提交大會處理。//

引用:
原帖由 fstephen 於 2021-2-22 01:58 PM 發表

謝偉俊已經出緊招,入到去搞事都冇哂糧支!

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2004435/即時-港聞-議事規則委員會通過對會上行為不檢議員設-禁會期
禁會期間冇糧出才有用

引用:
原帖由 cskch 於 2021-2-22 01:06 PM 發表
國務院港澳辦主任夏寶龍今日(22日)出席研討會大談「愛國者治港」,除闡述「愛國者」標準、強調不允許反中亂港分子佔據重要崗位外,亦向特區「肩負重要管治責任的人士」下達四點要求,包括全面準確貫徹「一國兩制」方針、敢於擔當等,當中強調管治者須勇敢站出來,與挑戰、破壞「一國兩制」行徑進行堅決鬥爭。

夏寶龍指,在香港特區政權架構中,身處重要崗位、掌握重要權力、肩負重要管治責任的人士,必須是堅定的愛國者 ...
港獨可能

鎗B

引用:
原帖由 MarkIV 於 2021-2-22 01:43 PM 發表
Kill them all! 
坐監,慢慢折磨更好。

一眾黃黑假髮狗棺點算好 😎

司法界一定要整頓啦,香港一直都源用英國普通法,但回歸都23年,無理由仲用舊法律去管理,遲早都要變,點解唔早啲呢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]