• 瀏覽: 1,799
  • 回覆: 47
【本報訊】港府不斷透過「打好過唔打」的論調,在缺乏完整臨床數據下催谷市民接種疫苗。政府專家顧問、港大醫學院院長梁卓偉表示,由美國輝瑞、德國BioNTech研發的新冠疫苗、即本港稱為「復必泰」,全球已有近一千萬人接種,當中每百萬人便有4.7人出現嚴重和極端敏感反應,相關副作用的數字較內地的科興疫苗「克爾來福」高,估計是使用添加劑有關,又揚言自己會「身先士卒」,接種復必泰疫苗。

身體最誠實!!專家簡咩疫苗打....

新聞來源連結:

https://hk.mobi.yahoo.com/news/梁卓偉稱揀復必泰-不打科興-214500430.html

懂得入場是9品

懂得出場是1品
梁卓偉昨日表示,科興疫苗截至上月底,全球已有600多萬人接種,出現嚴重和極端敏感反應,例如面腫和呼吸困難的比例為百萬分之一,與其他一般疫苗相若;至於輝瑞/BioNTech疫苗,已有近一千萬人接種,每百萬人有4.7人出現嚴重和極端敏感的反應

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2021-2-22 12:12 PM 發表
【本報訊】港府不斷透過「打好過唔打」的論調,在缺乏完整臨床數據下催谷市民接種疫苗。政府專家顧問、港大醫學院院長梁卓偉表示,由美國輝瑞、德國BioNTech研發的新冠疫苗、即本港稱為「復必泰」,全球已有近一千萬人接種,當中每百萬人便有4.7人出現嚴重和極端敏感反應,相關副作用的數字較內地的科興疫苗「克爾來福」高,估計是使用添加劑有關,又揚言自己會「身先士卒」,接種復必泰疫苗。

身體最誠實!! ...
個仆街記得叫埋屋企人去打,唔好縮沙就得。

剩係聽呢番說話就知呢位磚家政治行先

副作用相若,緊係打隻保護率95%😎

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2021-2-22 12:14 PM 發表

同意

我們十四億人就會跟從總書記接種黨中央批准的科興
讓他們香港人去接種那些低等老外疫苗

引用:
原帖由 lovecpc 於 2021-2-22 12:18 PM 發表

同意

我們十四億人就會跟從總書記接種黨中央批准的科興
讓他們香港人去接種那些低等老外疫苗
係讓香港曱甴打外國疫苗。

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2021-2-22 12:14 PM 發表

佢生晒仔女無所為……若未生唔知幾年後副作用係生畸嬰

所以反中白痴身體最誠實咁留係中國唔走...

都知中國好過英美...

視死如歸,先同佢三鞠躬,rip!

佢話輝瑞危險性高d
所以身先士卒打輝瑞
意思係留返安全d的比其他人

黃人咪打飛機住

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-2-22 12:29 PM 發表

佢生晒仔女無所為……若未生唔知幾年後副作用係生畸嬰
佢下半身就算癱咗,都仲可以坐輪椅在港大教,佢可以試輝瑞嘅

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2021-2-22 12:12 PM 發表

身體最誠實!! ...
佢可能未睇新聞⋯ 拜登 同 福奇 都唔睇好 輝瑞疫苗,認為冇L能,美國人要開始長期帶口罩⋯

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-2-22 12:40 PM 發表

佢可能未睇新聞⋯ 拜登 同 福奇 都唔睇好 輝瑞疫苗,認為冇L能,美國人要開始長期帶口罩⋯
咁先叫正常
若廢 Trump做還在日日大叫封殺中國但又唔抗疫

港大教授選擇由中國代理,監管,運送同營運既復必泰疫苗。
愛國也

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]