• 瀏覽: 40,068
  • 回覆: 462
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 chris968 於 2021-2-22 10:00 AM 發表

新一份《財政預算案》周三發表。疫情下經濟低迷,預料本年度財赤將高達二千億至三千億元。《星島日報》獲悉,《預算案》因此將會「減糖減甜」,不再派...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210222/share_2021022207042593001.jpg

新一份《財政預算案》周三發表。疫情下經濟低迷,預料本年度財赤將高達 ...
唔派錢預左,但應發購物卷替代才正確。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
俾3億搞足球場咪得囉 垃圾波

讓市民早日受惠!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chris968 於 2021-2-22 10:10 AM 發表

好多新移民拎綜緩, 冇貢獻, 繼續出雙糧? 波叔咩玩法?
新移民問題是誰搞的錯,多得當年犯民社工博命咁爭取居港權。仲有中英談判時由大陰帝國將原本每日七十五個限額增至一百五十個。現在樓貴又上車難是誰做成,多得當年犯民搞大遊行,成功推翻八萬五德政。現在班人渣犯民收黑金賣樓打算着草,留下蘇州屎給全香港人食

引用:
原帖由 type100q 於 2021-2-22 10:02 AM 發表

屌....綜援又雙糧
係香港打工慘過HE
綜援根本係飬懶人

回覆 引用 TOP

正路。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 23337799 於 2021-2-22 11:27 AM 發表

Mpf有1萬億,如果個個都。。。
咁你政府唔肯郁庫房
一萬億定十萬億都要郁㗎啦
非常時期
至多訂明只準拎一次
再下次要退休/移民/永久傷殘/瓜柴先準拎

引用:
原帖由 豆芽生 於 2021-2-22 11:28 AM 發表

俾3億搞足球場咪得囉 垃圾波
3億不必要奢侈品,又係香港人血汗錢,可能波叔鍾意踢波

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-22 10:15 AM 發表

我反而見d唔討好既工得新移民做...
好多厭惡性工種,都係靠新移民去做。香港班刁民永遠只係識話人。

引用:
原帖由 23337799 於 2021-2-22 11:27 AM 發表

Mpf有1萬億,如果個個都。。。
自己錢都唔比拎住用應急,都講唔通啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 23337799 於 2021-2-22 11:31 AM 發表

3億不必要奢侈品,又係香港人血汗錢,可能波叔鍾意踢波
隻垃圾波唔知係咪奶人屎忽先上到位 真係垃圾到爆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 20687254 於 2021-2-22 11:30 AM 發表

咁你政府唔肯郁庫房
一萬億定十萬億都要郁㗎啦
非常時期
至多訂明只準拎一次
再下次要退休/移民/永久傷殘/瓜柴先準拎
吾覺得佢會捨得郁依1萬億

引用:
原帖由 鬼屋理性的榴槤 於 2021-2-22 10:26 AM 發表

綜援派咩撚野雙糧  你係咪食屎大嫁  
本身都有政府養  有撚經濟壓力咩
政府又係底比人屌,領開綜援一直都有錢到手,係最需要幫助果d咩?

回覆 引用 TOP

慘。基層百上加斤

回覆 引用 TOP

綜緩有雙糧簡直係笑話,有政府養有乜經濟壓力?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]