• 瀏覽: 46,213
  • 回覆: 636
  • 追帖: 4
+16
引用:
原帖由 okla3 於 2021-2-22 10:06 AM 發表

先搵老人家做白老鼠,正一仆街黑心局長
如果揾年青人打先,又話揾D年青人做白老鼠,又話黑心林鄭......即係冚世界都唔洗打???

引用:
原帖由 wgcn 於 2021-2-22 09:54 AM 發表

巴西土耳其印尼全部刀唔係發達國家,貪污比例同大陸一樣,所以一直隱瞞數據,天下圍中有一定理由
係呀,貪污嚴重咁科興疫苗就應該有好高有效率啦,點會喺巴西測試只有50幾%呀,你呢啲咪搵藉口呃自己囉。
仲有呀,你唔知巴西好親美咩?哦,以你嘅邏輯,原來就係巴西親美,所以巴西貪污嚴重,咁一定係收咗美國錢將測試有效率整到得番50%咁低啦。
黃人真係好可笑,自己當自己嘅主觀偏見就係事實,所以即使邏輯混亂都要搵啲藉口來完善自己嘅無知。你咪唔信中國疫苗嘅數據囉,大把國家會用中國疫苗,菲律賓總統就聰明過你多多聲啦。
美國你都好信,呢啲咪儍仔囉。美國疫苗有好多嚴重副作用,但美國都一定要批準你又知唔知點解呀。透明喎,無隱瞞喎,真係可以有幾蠢得幾蠢,怪唔得啲美國人會係咁極度無知同愚昧啦,連特朗普講嗰啲嘢都信到十足十,喺美國戴口罩防疫嘅聽證會上反對戴口罩嘅人,已經充份證明美國呢個所謂開放透明嘅社會,事實只係充滿著被嚴重洗腦嘅一群無知井蛙而已。
不過你要做井蛙唔緊要,記得信西方講嘅嘢,支爆就講咗十幾年啦,美爆咗幾次都未見支爆,你咪信佢地囉。嗱,記得你要打疫苗就打輝瑞,我實唔會同你爭嘅。我打科興係我自己研究過所有疫苗相關資料所得,唔係靠你呢種主觀偏見去思考,俾人洗腦洗到咁都好難同你討論啦。你一講到無晒理據就搬埋「透明唔透明」,仲要搵埋唔發達嘅國家,又搵埋貪污呢啲藉口,呢啲咪就係用主觀偏見去思考嘅結果囉。

引用:
原帖由 楊明綸 於 2021-2-22 10:10 AM 發表

醒目一定打biontech

大6數據差到幾乎唔合格
數據證明有效超過九成,腦障打五成功效大陸貨

引用:
原帖由 wgcn 於 2021-2-22 10:08 AM 發表

澳門只買咗十萬劑大陸貨,其餘全部刀係歐美疫苗,澳門一樣唔信效果差大陸貨
澳門人口好少,莫講話首批入十萬劑,就算有1劑,半劑有輕微副作用,你班黃畜巳咬住中國唔放啦

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-2-22 09:15 AM 發表
港府不斷透過「打好過唔打」的論調,在缺乏完整臨床數據下催谷市民接種疫苗。政府專家顧問、港大醫學院院長梁卓偉表示,由美國輝瑞、德國BioNTech研發的新冠疫苗、即本港稱為「復必泰」,全球已有近一千萬人接種,當中每百萬人便有4.7人出現嚴重和極端敏感反應,相關副作用的數字較內地的科興疫苗「克爾來福」高,估計是使用添加劑有關,又揚言自己會「身先士卒」,接種復必泰疫苗。

佢就好啦
有得㨂接種邊隻疫苗 ...
吊你老母全香港人都有得選擇,就係你呢d仆街曱甴,只有食屎一個選擇。

總之黃曱畜打內地疫苗就全家含包橙

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-2-22 10:12 AM 發表

係呀,貪污嚴重咁科興疫苗就應該有好高有效率啦,點會喺巴西測試只有50幾%呀,你呢啲咪搵藉口呃自己囉。
仲有呀,你唔知巴西好親美咩?哦,以你嘅邏輯,原來就係巴西親美,所以巴西貪污嚴重,咁一定係收咗美國錢將測試有效率整到得番50%咁低啦。
黃人真係好可笑,自己當自己嘅主觀偏見就係事實,所以即使邏輯混亂都要搵啲藉口來完善自己嘅無知。你咪唔信中國疫苗嘅數據囉,大把國家會用中國疫苗,菲律賓總統就聰明 ...
你刀講出咗重點,五成好有可能係收回佣貪污做假,事實可能有效率三成刀冇

引用:
原帖由 wgcn 於 2021-2-22 10:13 發表

網上佢地都係吹

之前大把大6人落香港排隊打疫苗 食西藥

猶太人 德國人都係打BIONTECH

引用:
原帖由 septemberchan 於 2021-2-22 10:05 AM 發表

我最想打國藥
國藥雖然大陸打咗好多人,但我對國藥所得資料唔多,所以好難下判語。不過以國藥都係用滅活疫苗研發,我亦相信案全性同有效性唔會同科興差太遠,而在安全性方面,相信亦會十分高,副作用應該都唔多,因為這種技術同流感疫苗都係一樣,而且已經有幾十年嘅基礎。
老實講,用新技術研發嘅疫苗,因為臨床測試時間唔係太耐,準確性同安全性都唔係驗證得咁高,所以我就唔會選擇囉。

mRNA是注射藥物令自身長出類似病毒蛋白,從而發自身免疫系統生出相應抗體對抗和記憶。這技術正需要大規模測試來找出"長期"後遺症。我不是醫生,但現階段我不會選mRNA。

引用:
原帖由 wgcn 於 2021-2-22 09:40 AM 發表

外國透明度高冇隱瞞,大陸疫苗副作用從來冇公開過,死亡率可能係好高
真係唔公開嘅你去巴西囉
疫苗數據係由巴西提供架

引用:
原帖由 wgcn 於 2021-2-22 10:13 AM 發表

所以話你哋畀人洗腦呢 以色列有76%人打咗輝瑞 但係昨天睇感染名單 有六萬幾人呀喺呢14日內染疫 但係冇公佈 六萬幾人有冇打咗疫苗之後都仲中招 你覺得西方咁開明 但係點解提都唔提 你可以去搵下資料 唔好話人呃你 唔好好似井蛙咁 乜都唔去求證 你話係就係

黃屍死剩把口,又話攞BNO移民,仲係香港打乜9疫苗呀?過英國打啦仆街!

引用:
原帖由 楊明綸 於 2021-2-22 10:17 AM 發表

網上佢地都係吹

之前大把大6人落香港排隊打疫苗 食西藥

猶太人 德國人都係打BIONTECH
連大陸人都唔信大陸,去香港睇醫生,去香港生仔,可能之後去香港打疫苗,最好永遠封關

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]