• 瀏覽: 46,200
  • 回覆: 636
  • 追帖: 4
+16
引用:
原帖由 初級投資者 於 2021-2-22 09:31 AM 發表

我痴長者打
我無得咁打先,可惜我又未到做長者嘅資格,唔知4至5月有得打科興未呢。
其實啲人自己都唔識得去睇下嗰啲疫苗嘅報告,及搜集多啲資料,否則就會明白我點解一定揀中國嗰啲滅活疫苗嚟打。
最可笑就係信輝瑞嘅報告嗰班人,連人地份報告寫咗啲乜都唔知,只係知道一個有效率係95%就話好。其實佢呢個數字有幾可靠好多人都唔知,因為無人會點提佢呢個數字實際係點樣計出嚟,數據係啲乜,測試對象又係啲乜,普通人根本就唔會知。
而最重要嘅係出現過嘅死亡個案並唔係少,但就從來唔見佢有乜嘢認真嘅調查研究做過。

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-2-22 09:15 發表
港府不斷透過「打好過唔打」的論調,在缺乏完整臨床數據下催谷市民接種疫苗。政府專家顧問、港大醫學院院長梁卓偉表示,由美國輝瑞、德國BioNTech研發的新冠疫苗、即本港稱為「復必泰」,全球已有近一千萬人接種,當中每百萬人便有4.7人出現嚴重和極端敏感反應,相關副作用的數字較內地的科興疫苗「克爾來福」高,估計是使用添加劑有關,又揚言自己會「身先士卒」,接種復必泰疫苗。

佢就好啦
有得㨂接種邊隻疫苗 ...
連自己有得揀打唔打, 同打邊種疫苗咖權利都唔知, 怪不得成日話冇自由了

引用:
原帖由 初級投資者 於 2021-2-22 09:28 AM 發表
可鼓勵黃屍打輝瑞,都唔係壞事
我都極力推薦輝瑞比身邊D黃人打......希望佢地乖乖打輝瑞啦~~

引用:
原帖由 mlf707a 於 2021-2-22 10:00 AM 發表

我都極力推薦輝瑞比身邊D黃人打......希望佢地乖乖打輝瑞啦~~
都無輝瑞揀
一定要講清楚係復必泰

引用:
原帖由 wgcn 於 2021-2-22 09:40 AM 發表

外國透明度高冇隱瞞,大陸疫苗副作用從來冇公開過,死亡率可能係好高
我下期都可能中六合彩。。。

引用:
原帖由 wgcn 於 2021-2-22 09:54 AM 發表

巴西土耳其印尼全部刀唔係發達國家,貪污比例同大陸一樣,所以一直隱瞞數據,天下圍中有一定理由
澳門冇,有的話仲唔比你班黃畜大造文章咩

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-2-22 09:57 AM 發表

我無得咁打先,可惜我又未到做長者嘅資格,唔知4至5月有得打科興未呢。
其實啲人自己都唔識得去睇下嗰啲疫苗嘅報告,及搜集多啲資料,否則就會明白我點解一定揀中國嗰啲滅活疫苗嚟打。
最可笑就係信輝瑞嘅報告嗰班人,連人地份報告寫咗啲乜都唔知,只係知道一個有效率係95%就話好。其實佢呢個數字有幾可靠好多人都唔知,因為無人會點提佢呢個數字實際係點樣計出嚟,數據係啲乜,測試對象又係啲乜,普通人根本就唔會 ...
我最想打國藥

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 s-chris 於 2021-2-22 09:15 AM 發表
港府不斷透過「打好過唔打」的論調,在缺乏完整臨床數據下催谷市民接種疫苗。政府專家顧問、港大醫學院院長梁卓偉表示,由美國輝瑞、德國BioNTech研發的新冠疫苗、即本港稱為「復必泰」,全球已有近一千萬人接種,當中每百萬人便有4.7人出現嚴重和極端敏感反應,相關副作用的數字較內地的科興疫苗「克爾來福」高,估計是使用添加劑有關,又揚言自己會「身先士卒」,接種復必泰疫苗。

佢就好啦
有得㨂接種邊隻疫苗 ...
先搵老人家做白老鼠,正一仆街黑心局長

港大負責打BioNTech,
身為醫學院長係無得㨂

引用:
原帖由 septemberchan 於 2021-2-22 10:03 AM 發表

澳門冇,有的話仲唔比你班黃畜大造文章咩
澳門只買咗十萬劑大陸貨,其餘全部刀係歐美疫苗,澳門一樣唔信效果差大陸貨

引用:
原帖由 樓上進擊的羔羊 於 2021-2-22 10:05 AM 發表

白癡仔人哋中國疫苗已經賣咗幾億支出去其他國家你覺得其他國家會同你中國隱瞞? 你咪戇鳩啦。

為反而反正冚家鏟,人命關天仲喺度講政治立場。
人命關天,首先放棄用大陸貨

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-2-22 09:44 AM 發表
自己決定,無須理會別人的選擇,打咗出事都係自己揀嘅,唔好怨人
👍👍💪💪

鬼奴才當然要打復必泰,我祇打科興,早日可回祖國玩

引用:
原帖由 wgcn 於 2021-2-22 09:25 發表
大陸貨只得五成功效,一定打復必泰最安全
醒目一定打biontech

大6數據差到幾乎唔合格

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]