• 瀏覽: 14,876
  • 回覆: 188
+7

政圈盛傳北京在下月「兩會」出手,大幅修改香港選舉制度,連日來王振民、韓大元等「護法」大談「愛國者治港」,似為「政改」造勢。全國港澳研究會周一(22日)舉行研討會,在北京、香港、澳門三地連線,據悉國務院港澳辦主任夏寶龍將出席主講,為「愛國者治港」原則定調,預示重大變革快將出台。

全國港澳研究會副會長劉兆佳指,中央把「愛國者治港」提升至前所未有的戰略高度,包括選舉制度內的改革無可避免,勢在必行。

中央仲係搞埋D無謂野,愛國者治港都治左20年,咪又係失敗

不如中央直接派人落香港做特首,好似以前英國派港督咁算啦
只要搞好住屋問題香港已經冇問題嫁啦..........大家求ge無非都係安居樂業
出黎反都係因爲冇得安居樂業先咁做

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/589921/01消息-夏寶龍明為-愛國者治港-定調-預示港重大變革快出台

引用:
原帖由 317248118 於 2021-2-21 05:50 PM 發表

政圈盛傳北京在下月「兩會」出手,大幅修改香港選舉制度,連日來王振民、韓大元等「護法」大談「愛國者治港」,似為「政改」造勢。全國港澳研究會周一(22日)舉行研討會,在北京、香港、澳門三地連線,據悉國務院港澳辦主任夏寶龍將出席主講,為「愛國者治港」原則定調,預示重大變革快將出台。

全國港澳研究會副會長劉兆佳指,中央把「愛國者治港」提升至前所未有的戰略高度,包括選舉制度內的改革無可避免,勢在必行 ...
香港就係安居樂業過頭,好多人食飽飯等屎屙先搞咁多嘢。

仲唔夠愛

盡快撥亂反正

香港的教育媒體司法行政 需要全面改革

2019年的香港黃蟲暴動是把香港的所有問題都暴露出來

現在就需要 一個個去處理 改正!!

不能繼續讓外國代理人 與 間諜主導香港的 各行各業

捉9班黃狗!要佢哋求生不得求死不能

一早要咁。

引用:
原帖由 317248118 於 2021-2-21 05:50 PM 發表

全國港澳研究會副會長劉兆佳指,中央把「愛國者治港」提升至前所未有的戰略高度,包括選舉制度內的改革無可避免,勢在必行 ...
所有我真係好狠鍾意香港嘅都要趕盡殺絕。

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-2-21 05:54 PM 發表

以前啲人忙於搵錢開飯. 依家呢代人真係好多食飽飯等屎屙. 社會富足, 廢青冇事做就開始無病呻吟

立國安法時就估到下一步是建立愛國者治港框架,排除西方勢力,只是不知下手有幾狠。

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-2-21 05:57 PM 發表
盡快撥亂反正

香港的教育媒體司法行政 需要全面改革

2019年的香港黃蟲暴動是把香港的所有問題都暴露出來

現在就需要 一個個去處理 改正!!

不能繼續讓外國代理人 與 間諜主導香港的 各行各業
👍👍👍

支持愛國者治港

搞掂班法官先啦

攪到今時今日既地步
完全係泛民派一手造成 ...

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-2-21 06:02 PM 發表

以前啲人忙於搵錢開飯. 依家呢代人真係好多食飽飯等屎屙. 社會富足, 廢青冇事做就開始無病呻吟
社會就係咁,新馬仔鄧寄塵年代,袋住一毫子,連飯都冇得開,你仲講自由、尊嚴?
自由尊嚴冇人唔想有,但已有嘅,就應該滿足,或者適量爭取,唔係一步登天,咁做只有適得其反。
唔講政治,每樣嘢都不能過份,夲家如果知道地產經紀呢啲行業,點解要規管?就係當年玩得太過份,好多產經理食價,自己炒樓,見怪不怪,當每樣嘢過份時,就會規管,否則社會永無寧日。
講番政治,你唔玩黑暴,唔玩奪權,香港咩自由都有,連你宣誓八秒讀一個字都冇人理,仲唔自由?係都要玩到死先至安樂。
我一早都講咗衰耳會咁玩法,最終就係唔使玩。

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-2-21 05:54 PM 發表

正確尤其政府太多冗員,返工唔使點做,易請難送,一定要增加責任及需做錯事負責,如果唔改革香港遲早玩完。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]