• 瀏覽: 1,453
  • 回覆: 17
示威者於去年10月發起九龍遊行,及後示威活動期間,1名展覽佈置工人向警車投擲汽油彈,早前承認1項有意圖而縱火罪。辯方今午在區域法院求情指被告罹患對立反抗症,一時衝動下犯案,前僱主亦答應會於服刑完畢後重新聘用被告,法官姚勳智終判處被告監禁38個月。
辯方呈上被告父母、前僱主、律師和議員的求情信,指被告坦白認罪有悔意,現已深切反省知道錯誤,願意承擔責任,前僱主亦賞識其工作,願意在被告服刑完畢後重新聘用。辯方再引述被告心理報告指雖其行為、人際關係不佳,為人自我中心不成熟,惟發現被告罹患對立反抗症,故能解釋上述情況,認為藉心理治療可改善情況,減低重犯機會。
姚官聽畢求情後指出被告干犯非常嚴重控罪,可造成傷亡,且犯案有預謀。姚官以5年監禁為量刑起點,考慮到被告背景和求情後扣減至4年9個月,再扣減認罪3份之1刑期折扣,最後判處被告監禁38個月...

當日旺角多處遭縱火及被投擲汽油彈
https://hd.stheadline.com/news/r ... 覽佈置工人向警車擲汽油彈-判囚38個月

又多隻曱甴黑暴火魔師落鑊罪成,
掟得咁過癮執番三轆精彩的人生啦!

如果個個官都咁正常, 香港就有救喇.

引用:
原帖由 moyy 於 2021-2-21 05:49 PM 發表
示威者於去年10月發起九龍遊行,及後示威活動期間,1名展覽佈置工人向警車投擲汽油彈,早前承認1項有意圖而縱火罪。辯方今午在區域法院求情指被告罹患對立反抗症,一時衝動下犯案,前僱主亦答應會於服刑完畢後重新聘用被告,法官姚勳智終判處被告監禁38個月。
辯方呈上被告父母、前僱主、律師和議員的求情信,指被告坦白認罪有悔意,現已深切反省知道錯誤,願意承擔責任,前僱主亦賞識其工作,願意在被告服刑完畢後重新聘 ...
又一個火魔師 英雄入獄 其實係狗熊

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-2-21 07:19 PM 發表
如果個個官都咁正常, 香港就有救喇.
三轆幾有排隻曱甴踎。

引用:
原帖由 WongManTat 於 21-2-2021 08:50 PM 發表

又一個火魔師 英雄入獄 其實係狗熊
勇武曱甴坐坐吓都謝9曬啦

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-2-21 10:16 PM 發表

勇武曱甴坐坐吓都謝9曬啦
未入去坐監之前 以為自己係英雄

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-2-22 07:53 AM 發表

未入去坐監之前 以為自己係英雄
傻仔曱甴 狗熊是也

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-2-22 12:17 PM 發表

傻仔曱甴 狗熊是也
坐監造英雄 支持你傻仔曱甴

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-2-22 01:36 PM 發表

坐監造英雄 支持你傻仔曱甴
執番梘啦

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 22-2-2021 01:39 PM 發表

執番梘啦
要執三年幾慢慢捱

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-2-22 02:06 PM 發表

要執三年幾慢慢捱
好快犯民狗丶大曱甴...
已唔記得有呢啲傻仔存在。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-2-22 03:19 PM 發表

好快犯民狗丶大曱甴...
已唔記得有呢啲傻仔存在。
最好笑
死蠢細曱甴 真係信呀
坐監=英雄
狗熊=細曱甴=Condom

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-2-22 10:17 PM 發表

最好笑
死蠢細曱甴 真係信呀
坐監=英雄
狗熊=細曱甴=Condom
曱甴坐監 人哋就買樓 豪華著草

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-2-22 11:13 PM 發表

火魔師你嘅願望達到啦 做咗英雄 但係要入監獄

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-2-22 11:13 PM 發表

有啲傻仔曱甴暴動罪成受幾轆,
唔知埞仲要被人揼....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]