• 瀏覽: 674
  • 回覆: 22
歐洲聯盟藥品管理局今天表示,根據疫苗施打的初步資料,注射輝瑞大藥廠(Pfizer)及夥伴BioNTech研發的新型冠狀病毒疫苗,與事後死亡並無因果關係,輝瑞疫苗也沒有新的副作用。

係喇,一定冇關係嘅,除非唔係

新聞來源連結:

https://www.cna.com.tw/news/aopl/202101290306.aspx

都死了幾百人了
還不關疫苗的事

繼續打

反正資本主義 下的人命 如草芥 !!
人命不重要
人權才最重要!!

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-2-21 05:01 PM 發表
歐洲聯盟藥品管理局今天表示,根據疫苗施打的初步資料,注射輝瑞大藥廠(Pfizer)及夥伴BioNTech研發的新型冠狀病毒疫苗,與事後死亡並無因果關係,輝瑞疫苗也沒有新的副作用。

係喇,一定冇關係嘅,除非唔係

新聞來源連結:

https://www.cna.com.tw/news/aopl/202101290306.aspx
佢地咁講係有原因嘅,試想如果佢地承認係有關係會點呢?啲人仲會唔會打疫苗?
要明白歐洲國家疫情嚴重,佢地根本無方法可以遏制疫情,唯有依靠打疫苗來解決。如果啲人唔打疫苗,就只會有更多人染疫,亦會有更多人會死亡。所以,對於歐美國家來講,打疫苗係唯一方法。而且死亡個案比率相對染疫死亡嘅比率較低,所以他們兩害取其輕就必須要繼續打疫苗。因此,他們是不能承認與疫苗有關呢個事實。
但香港就唔同,香港疫情尚可控制,而且防疫措施做得好過歐美國家,所以疫苗安全性比染疫更重要。因此選擇疫苗安全係更重要,輝瑞嘅副作用比率咁高,再加上有死亡個案出現,我就唔會認為香港選擇輝瑞來打係正確囉。

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-2-21 05:52 PM 發表
都死了幾百人了
還不關疫苗的事

繼續打

人命不重要
人權才最重要!!

副作用最怕就係死亡

【日本報告2例疑似新冠疫苗不良反應病例】日本厚生勞動省20日發布公報說,該國有2人在接種了美國輝瑞製藥公司與德國生物新技術公司聯合研發的新冠疫苗后,出現疑似不良反應。公報介紹,一人接種疫苗后出現了蕁麻疹症狀,另一人出現寒戰。據日本媒體報道,這是該國首次報告疑似新冠疫苗不良反應病例,專家小組將研究症狀出現與疫苗接種的關聯。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-2-21 06:24 PM 發表

副作用最怕就係死亡
對哦
都死了 900多了
難道都是 與疫苗無關

真是好笑

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-2-21 06:24 PM 發表

副作用最怕就係死亡
其實, 死亡反而不是最可怕的副作用... 唔生唔死, 器官壞死, 變癱, 變植物人, 甚至導致基因異變, 搞到未來幾代人都畸形變種才是最可怕... 對比之下, 死亡反而是幸運及解脫了... 老外西毛藥廠根本就是在製造基因大改造計劃... 要一眾老外西毛試藥試毒...

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-2-21 05:52 PM 發表
都死了幾百人了
還不關疫苗的事

繼續打

人命不重要
人權才最重要!!

對一眾偽民主政權黎講,反正人死左張選票仲可以繼續投俾候選人,話知佢死啦

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-2-21 08:27 PM 發表

對一眾偽民主政權黎講,反正人死左張選票仲可以繼續投俾候選人,話知佢死啦
是哦
人命與人權

民主邪教徒
永遠選擇 人權
不要人命!!

哈哈哈

專家都話死嘅人唔關打疫苗事,大家聽故唔好駁故啦,自己可以決定接種那隻疫苗,香港有得揀㗎

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-2-21 08:49 PM 發表
專家都話死嘅人唔關打疫苗事,大家聽故唔好駁故啦,自己可以決定接種那隻疫苗,香港有得揀㗎
對哦
香港有的選

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-2-21 08:49 PM 發表
噉黑護打左癈水疫苗先啦。

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-2-21 08:26 PM 發表

其實, 死亡反而不是最可怕的副作用... 唔生唔死, 器官壞死, 變癱, 變植物人, 甚至導致基因異變, 搞到未來幾代人都畸形變種才是最可怕... 對比之下, 死亡反而是幸運及解脫了... 老外西毛藥廠根本就是在製造基因大改造計劃... 要一眾老外西毛試藥試毒...
外國最新的疫苗技術會改變基因,令人類基因突變,而且為了保持疫苗活性,疫苗內加上大量防腐劑「鄰乙汞硫基苯酸鈉」(也稱為硫柳汞),人體吸收以後可能會生癌或者生弱智低能畸形BB

可笑哦 

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-2-21 08:27 PM 發表

的確, 對老外西毛偽民主政棍來講, 只是失去一張選票而已, 政棍好快又可以狗噏搵老襯呃其他愚民投票比佢啊... 反正老外西毛多愚民蠢人, 要呃選票話咁易...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]