• 瀏覽: 2,654
  • 回覆: 48
+2
緬甸軍政府連日鎮壓反政變示威,期間更封網,當地人懷疑有中國解放軍混入緬甸軍隊,中國更被指運送硬...

同香港一樣,又係有傳解放軍混入香港警方。😎
唔駛審啦,蘋果日報話有就係有。
所以手足又要做文宣,話中國搞事。

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/international/睇片-緬甸民眾中緬邊境示威-網傳中國境內派出所被擲酒瓶-疑似公安擲磚還擊/

緬甸有部分示威者好得意架。
緬甸常用語言既緬甸話唔鬼用,但就要專登用上少人及不常用用既英語。
就連去中國大使館抗議。都要勁多英語。😎

https://www.thestandnews.com/international/緬甸政變-網民質疑中國助封網-瘋傳標籤-shameonyouchina-大學生促習近平勿承認軍政府/

附件

Screenshot_20210221_150610.jpg(137.33 KB)

緬甸傻人連政變背後係邊個都未知

西方'民主'兩個字都害唔少國家家破人亡
講真,緬甸唔靠東方大國,唔通靠西人咩

引用:
原帖由 門前送行 於 2021-2-21 03:33 PM 發表
幾時揭穿英美賤招?
又要等有傷亡先?

引用:
原帖由 徐庶 於 2021-2-21 03:18 PM 發表
緬甸軍政府連日鎮壓反政變示威,期間更封網,當地人懷疑有中國解放軍混入緬甸軍隊,中國更被指運送硬...

https://cdn.thestandnews.com/media/photos/cache/20210219-2520copy_kYmnQ_1200x630cropcenter.png

同香港一樣,又係有傳解放軍混入香港警方。😎
唔駛審啦,蘋果日報話有就係有。
所以手足又要做文宣,話中 ...
再遲啲可能好似香港咁有中國警察同緬甸警察搞基嘅相流出

引用:
原帖由 門前送行 於 2021-2-21 03:33 PM 發表
根本素雞D化妝品,西方用多咗

大陸鳩係人地國家搞事

引用:
原帖由 赤色戰狼 於 2021-2-21 03:53 PM 發表
大陸鳩係人地國家搞事
你錯晒,緬甸軍方己經夠做,仲有佢哋邊學得香港警察咁禁心慈手軟

毒果,臘搶憑空作文

乜能都傳, 傳傳傳, 全脷腦帽係

根本就想香港冇腦小黃人仇視中國。覺得中國只係幫專制政府。香港小黃人一樣唔知緬甸嘅覆雜。中國唔會搞人內政,踩左入去就唔能夠返轉頭,所以係唔掂人地家事。

網傳樓主老母做雞, 不過我就唔會信  網傳嘅野經常係流料

合理懷疑軍方政變係美國指示,因為緬甸剛同中國傾成貿易協議就軍政變,令到當地政局不穩定,不穩定何來貿易?中緬貿易失敗最大得益係邊個?政變早唔來遲唔來,傾完協議就來,時間剛剛好。

引用:
原帖由 goaheadman2300 於 2021-2-21 04:04 PM 發表
乜能都傳, 傳傳傳, 全脷腦帽係
立腸、毒果呢啲傳霉,除咗傳就係作㗎啦。
不過唔可以話明係作,所以作都話係傳。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]