• 瀏覽: 1,123
  • 回覆: 12
肥佬黎 大曱甴
今次你仲唔死
勾結外國勢力
攬炒香港

消息指,因欺詐罪正還押荔枝角收押所的壹傳媒黎智英,涉接受訪問呼籲外國制裁香港,被加控勾結外國或者境外勢力危害國家安全,明早(12日)於西九龍裁判法院提堂。
官司纏身的壹傳媒黎智英與其2名兒子及壹傳媒多名高層等共10人,分別涉嫌違反《港區國安法》、串謀欺詐或煽動意圖罪,今年8月被警方國家安全處拘捕。警方本月2日正式落案控告黎智英、壹傳媒集團營運總裁兼時任財務總裁周達權及行政總監黃偉強欺詐罪,指他們違反地契使用價值5.16億港元將軍澳工業邨的地段,並隱瞞香港科技園公司,令與黎智英相關的公司獲得租金利益近2,000萬港元。
案件上周四(3日)在西九龍法院提堂,港區國安法指定法官總裁判官蘇惠德經考慮後,下令將黎智英還押懲教署看管,周獲准以現金和人事共40萬港元保釋,黃則准以現金10萬港元保釋,案件押後至明年4月16日再訊。https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201211/bkn-20201211120836278-1211_00822_001.html

附件

bkn-20201211120836278-1211_00822_001_01p.jpg(59.9 KB)

神秘數字「689」一股強大的原力***大力DQ犯民....***
引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-2-21 03:16 PM 發表
肥佬黎 大曱甴
今次你仲唔死
勾結外國勢力
攬炒香港

消息指,因欺詐罪正還押荔枝角收押所的壹傳媒黎智英,涉接受訪問呼籲外國制裁香港,被加控勾結外國或者境外勢力危害國家安全,明早(12日)於西九龍裁判法院提堂。
官司纏身的壹傳媒黎智英與其2名兒子及壹傳媒多名高層等共10人,分別涉嫌違反《港區國安法》、串謀欺詐或煽動意圖罪,今年8 ...
最緊要肥佬黎
爆多啲料求情
咁就可以死多啲人

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-2-21 04:39 PM 發表

最緊要肥佬黎
爆多啲料求情
咁就可以死多啲人
肥佬黎呢世都唔使出監獄

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-2-21 08:41 PM 發表

肥佬黎呢世都唔使出監獄
睇怕都監房渡餘生...

引用:
原帖由 moyy 於 2021-2-21 09:32 PM 發表

睇怕都監房渡餘生...
恭祝 黎智英 長命百歲 坐到100歲

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-2-22 08:01 AM 發表

恭祝 黎智英 長命百歲 坐到100歲
肥佬黎 最緊要長命百歲 坐監可以坐耐啲

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-2-22 11:54 AM 發表

me too x2

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 22-2-2021 11:54 AM 發表

肥黎出出入入騰來騰去過堂
電視新聞見佢個樣都謝9曬

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-2-22 11:54 AM 發表

咁就大碌,真正係臨老唔過得...

引用:
原帖由 moyy 於 22-2-2021 03:01 PM 發表

咁就大碌,真正係臨老唔過得...
自作孽冇得怨

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-2-23 05:56 PM 發表

自作孽冇得怨
尾後2年

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-2-23 07:20 PM 發表

尾後2年
破壞自己國家 罪無可恕

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-2-24 01:01 PM 發表

破壞自己國家 罪無可恕
黐線的曱甴

主題標籤 #懲教署
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]