• 瀏覽: 2,894
  • 回覆: 83
財政司司長陳茂波星期三將發表新一份財政預算案,據了解,當中會提出撥款約3億元,提升現有足球場設施,包括增加符合國際標準的五人足球場數目,例如考慮將一些現有七人足球場,改劃到可踢五人足球;一些十一人的標準球場亦會更新人造草地等。 預計康文署轄下超過300個足球場中,有70多個球場可以提升設施。 足總五人足球經理曾偉忠表示,五人足球佔地少、節奏快,能夠鍛練個人技術,不少國家都推動這項運動。他說一些世界名將,包括美斯及C朗拿度等,均是踢五人足球出身。五人足球賽事在足總及部分運動品牌推動下,近年亦變得較為流行。 他認為,香港不少球場都適合改作進行五人足球賽事,而五人足球於國際足協已有劃一規則,有利五人足球發展,對推動十一人足球亦有幫助。

香港今時今日, 我相信好多人已在水深火熱之中, "仆街波"話留3億, 提升現在足球設施!!!

你老母, 呢頭話要睇餸食飯, 個頭咁樣浪費錢去做唔急既野?
吊你老母, 你咁撚無腦, 唔怪得咁撚多香港人反政府啦! 系唔適當既時候, 做唔應該做既事! 食飯緊要d啦?定踢波緊要d啦!?

真心唔撚明, 點解條仆街會蠢過隻豬!

https://hk.news.yahoo.com/%E9%A0%90%E7%AE%97%E6%A1%88%E6%96%99%E6%92%A5%E6%AC%BE3%E5%84%84%E6%8F%90%E5%8D%87%E8%B6%B3%E7%90%83%E5%A0%B4%E6%96%BD%E8%A8%AD-%E5%A2%9E%E5%8A%A0%E5%9C%8B%E9%9A%9B%E6%A8%99%E6%BA%96%E4%BA%94%E4%BA%BA%E5%A0%B4-040040614.html

https://hk.news.yahoo.com/%E6%96%B0-%E4%BB%BD%E9%A0%90%E7%AE%97%E6%A1%88%E5%B0%81%E9%9D%A2%E6%9B%9D%E5%85%89-%E9%99%B3%E8%8C%82%E6%B3%A2%E7%A8%B1%E9%A1%8F%E8%89%B2%E5%AF%93%E6%84%8F%E5%B0%8D%E6%9C%AA%E4%BE%86%E6%87%B7%E5%B8%8C%E6%9C%9B-025308022.html

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/預算案料撥款3億提升足球場施設-增加國際標準五人場-040040614.html

狗會在我腳下,大細掌於手中
哪個再敢多說話,夷平狗會是誰
哪個可以稱霸,誰人戰績高過孤家
高高在上 諸君看吧 朕之戰績美好如畫
登山踏霧 指天笑罵 捨我誰堪誇
唔係咁浪費金錢呀

急市民所急? 正pk,e個廢柴波,攪劏房就識

有錢搞踼波, 無錢幫基層, dklm

好簡單, 因為佢咁波叔, 所以整波咯..

足總五人足球經理曾偉忠表示,五人足球佔地少、節奏快,能夠鍛練個人技術,不少國家都推動這項運動。他說一些世界名將,包括美斯及C朗拿度等,均是踢五人足球出身

真係頂啲波牛唔順,成日發夢香港出球星

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-2-21 02:44 PM 發表
唔係咁浪費金錢呀
無腦到暈

引用:
原帖由 武德鼎 於 2021-2-21 14:59 發表
足總五人足球經理曾偉忠表示,五人足球佔地少、節奏快,能夠鍛練個人技術,不少國家都推動這項運動。他說一些世界名將,包括美斯及C朗拿度等,均是踢五人足球出身

佢知道球場多小黃人, 希望做D野令佢地開心, 好可惜係行唔通架.

引用:
原帖由 golfboy 於 2021-2-21 02:47 PM 發表
急市民所急? 正pk,e個廢柴波,攪劏房就識
有佢條仆街, 真系唔仆直先至奇

你老母臭西 飯都就黎無得開  你條仆街仲整埋d無聊野

引用:
原帖由 D9L 於 2021-2-21 02:47 PM 發表
有錢搞踼波, 無錢幫基層, dklm
踢波可以醫肚, 正仆街

引用:
原帖由 cskch 於 2021-2-21 02:48 PM 發表
好簡單, 因為佢咁波叔, 所以整波咯..
咁q仲意波, 返去玩佢老婆粒波啦

咁樣?

引用:
原帖由 武德鼎 於 2021-2-21 02:59 PM 發表

而家講緊無飯食, 要發春夢, 叫佢返歸先啦

引用:
原帖由 tailo88 於 2021-2-21 15:01 發表

咁q仲意波, 返去玩佢老婆粒波啦
佢唔明香港優勢同強項係咩..

主題標籤 #陳茂波
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]