• 瀏覽: 5,473
  • 回覆: 72
+4
全港約1500間私家診所將於3月起提供新型冠狀病毒疫苗接種,港府本月23日將開簡介會向私家醫生講解診所接種安排。家庭醫生關嘉美稱現時已收到逾50人預約接種,她並觀察到年長和有長期病的人傾向接種科興疫苗,年輕人則傾向接種BioNTech疫苗。家庭醫生林永和亦形容市民反應踴躍。

老人家比黃人聰明得多, 佢地傾向打科興唔係西人名廠嘅廢水同呃爾屍髒!!!
黃人千祈米爭住帶老嘢去打科興乘機打埋科興一份! 咁做就正仆街無骨氣!

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20210220/s00001/1613831932477/新冠疫苗-私家醫生-收逾50人預約接種-長者-長期病患傾向選科興疫苗

照果班黃人話科興好唔掂, 打科興會害死人! 
唔通長者同長期病患唔通想自殺?

咁快已經預約?簡介會都未開,調查又話市民接種意願不高嘅

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-2-21 09:34 AM 發表
長者信中東/歐洲/日本嘅有錢佬打科興國藥! 唔通信窮撚廢青去打廢水咩?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-2-21 09:25 AM 發表
全港約1500間私家診所將於3月起提供新型冠狀病毒疫苗接種,港府本月23日將開簡介會向私家醫生講解診所接種安排。家庭醫生關嘉美稱現時已收到逾50人預約接種,她並觀察到年長和有長期病的人傾向接種科興疫苗,年輕人則傾向接種BioNTech疫苗。家庭醫生林永和亦形容市民反應踴躍。

https://fs.mingpao.com/ins/20210220/s00001/7e9e4ffeae7adc2f599304d3d4a5a8df.jpg ...
長者同長期病患者當然係選科興啦,唔通佢地唔知輝瑞會打死人咩。
只要唔係政治偏見先行嘅人,都會知道邊隻疫苗更安全,更少副作用啦。年輕人傾向打輝瑞係因為好多政棍洗腦,再加上有連登呢啲黃人文宣去宣傳外國嘢係好嘢,中國嘢唔惦呢啲咁嘅文宣,又點會唔係多傾向打輝瑞呢。
其實啲黃人真係好惡毒,自己政治偏見唔緊要,但就唔好害人害物。佢地成日講科興有效保護率低,就係只集中講巴西嘅臨床測試結果,更加唔會講打咗疫苗對病症嘅舒緩有好大作用,副作用低呢啲嘢。反觀輝瑞,已經出現好多死亡個案,再加上副作用又十分多,佢地反而唔會提。況且輝瑞仲有3410個疑似患者無計算係有效保護率上,呢個數目係確診數嘅20倍,並唔係少數目,根本係有故意做靚條數嘅嫌疑。
對於老人家及長期病患嚟講,科興就安全得多。輝瑞成日都話嗰啲死亡個案唔關佢事,而係嗰啲人一直都有長期病患,咁就已經說明長者同有長期病患者根本就唔適合打輝瑞啦。所以,長者及有長期病患者傾向打科興都係好正常啫,唔通有咁多案例都仲搵自己條命嚟玩咩。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-2-21 09:48 AM 發表

長者同長期病患者當然係選科興啦,唔通佢地唔知輝瑞會打死人咩。
只要唔係政治偏見先行嘅人,都會知道邊隻疫苗更安全,更少副作用啦。年輕人傾向打輝瑞係因為好多政棍洗腦,再加上有連登呢啲黃人文宣去宣傳外國嘢係好嘢,中國嘢唔惦呢啲咁嘅文宣,又點會唔係多傾向打輝瑞呢。
其實啲黃人真係好惡毒,自己政治偏見唔緊要,但就唔好害人害物。佢地成日講科興有效保護率低,就係只集中講巴西嘅臨床測試結果,更加唔會講打咗 ...
最簡單嘅道理: 你信幾百億身家嘅中東油王定信香港訓街嘅乞兒?

私家醫生都拎唔到復必泰
只有得揀克爾來福

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-2-21 09:59 AM 發表
私家醫生都拎唔到復必泰
只有得揀克爾來福
點解唔選擇唔打住呢?
復必泰遲幾星期就應該有得打

收到風好多醫牲叫人唔好接種科興,打輝瑞

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-2-21 09:34 AM 發表
預約有咩問題?
又唔係提早接種

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2021-2-21 10:02 AM 發表

預約有咩問題?
又唔係提早接種
無問題,只不過啲調查就

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-2-21 10:00 AM 發表

點解唔選擇唔打住呢?
復必泰遲幾星期就應該有得打
私家無復必泰你揀
遲或早都係無

我只想見到曱甴打輝瑞死

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-2-21 10:06 AM 發表

私家無復必泰你揀
遲或早都係無
咁咪起政府診所打使乜用黃人話無效嘅嘅科興?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]