• 瀏覽: 17,313
  • 回覆: 248
  • 追帖: 1
+12
【星島日報報道】前年10月31日是太子站8.31事件事發後2個月。示威者在旺角一帶聚集,期間一名18歲男學生涉嫌出手推警...

----------
又一隻曱甴進入精彩人生

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/18歲男生出手推追捕警襲警罪成囚5周-母聞判痛哭-090500634.html

[hide]http://g.udn.com.tw/upfiles/B_M1/m100227459/PSN_PHOTO/656/f_10768656_1.JPG[/hide]
益L咗佢啦,又有五星期免費住宿

喊嚟都多舊魚, 早知如此, 何必當初.

當渡假

果一個月多小小,馬上返屋企還神。仲痛哭乜

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-2-20 12:27 PM 發表
【星島日報報道】前年10月31日是太子站8.31事件事發後2個月。示威者在旺角一帶聚集,期間一名18歲男學生涉嫌出手推警...

----------
又一隻曱甴進入精彩人生

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/18歲男生出手推追捕警襲警罪成囚5周-母聞判痛哭-090500634.html
恭喜人生更精彩

人生更精彩喎,有乜好喊。

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-2-20 12:33 PM 發表
益L咗佢啦,又有五星期免費住宿
體驗人生

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-2-20 12:33 PM 發表
喊嚟都多舊魚, 早知如此, 何必當初.
會否喜極而泣呢?

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-2-20 12:35 PM 發表
當渡假
另類生活體驗營

引用:
原帖由 樹上芳香的油站 於 2021-2-20 12:38 發表

會否喜極而泣呢?
9成9都係.

辯方被告證供指當時他正拿着手機拍攝,期間卻被龍撞到,他失平衡期間才推到龍,而當他知道被推的是一名警員後因為感到驚慌而跑走。裁判官指,[被告逃離現場的行為是不合理的],質疑被告知悉自己犯了罪行才會逃離現場,故不接納被告證供。

🤔這個法官有D腦分析了,
推完人唔走就是正常,
推完人要逃走?
咁唔係犯了法係咩?
點解要逃?唔道歉唔留低解釋?

我開車撞死人,落車一看,原來真的是一個死了的人,因此感到驚慌而連人帶車一起逃走😂
辯方律師所以就覺得當事人會無罪?👏👏👍

唔小心+驚慌=無罪?

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-2-20 12:37 PM 發表
果一個月多小小,馬上返屋企還神。仲痛哭乜
便宜了他呢

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-2-20 12:40 PM 發表

9成9都係.
18歲就可以人生更精彩

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-2-20 12:40 PM 發表
辯方被告證供指當時他正拿着手機拍攝,期間卻被龍撞到,他失平衡期間才推到龍,而當他知道被推的是一名警員後因為感到驚慌而跑走。裁判官指,[被告逃離現場的行為是不合理的],質疑被告知悉自己犯了罪行才會逃離現場,故不接納被告證供。

🤔這個法官有D腦分析了,
推完人唔走就是正常,
推完人要逃走?
咁唔係犯了法係咩?
點解要逃?唔道歉唔留低解釋?

我開車撞死人,落車一看,原來真的是一個死了的人,因此感到驚 ...
有辯護法官話受驚逃走係正常.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]