• 瀏覽: 20,856
  • 回覆: 253
  • 追帖: 1
+12
私營化驗所華大基因早前曾檢出16宗假陽性個案,華大基因已即時展開調查。有消息指警方拘捕一名在華大基因化驗所工作的男子,懷疑「搖樽」干擾檢測樣...

消息指,該名男子於華大基因化驗所工作。警方在翻查閉路電視時,拍攝到他於在今年2月9日及11日,在化驗所內疑搖晃化驗所內深喉唾液樣本樽,干擾檢測結果,據稱,盛載樣本的器皿包括不同受檢者的樣本,疑因此經搖晃後,樣本受干擾污染,出現不準確結果。不排除有人欲誣陷同事,將呈陽性樣本混和陰性樣本,製造假陽性結果

大埔警區重案組第一隊接報後,透過調查、搜證同情報分析,並於接獲報案當日,以涉嫌「刑事毀壞」拘捕一名24歲男子,現正被警方扣留調查。被捕男子於2020年11月入職,擔任化驗室助理,犯案時他正在上班。而警方初步調查發現,案件只涉及被捕者一人,未有其他化驗所人員涉案。

間碟? 又一個黃絲「違法達"捕"」

律政師考慮告影響到檢測, 所以告佢誤殺, 或者用民事告到佢破產

教授又害左一個人. 唔怪得坑疫好似咁難咁... 原來... 可能呢個只係冰山一角.

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2002629/即時-港聞-華大基因化驗所誤判16樣本為-確診-員工涉搖樽刑毀被捕

有晒編號,好易縮細出問題既範圍,無啦啦搞到自己可能要坐監而又無得益,真係白痴無腦...

前期封區十次,但檢測出來的數字極低,有可能是黃尸醫護動了手腳。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-19 12:55 PM 發表
有晒編號,好易縮細出問題既範圍,無啦啦搞到自己可能要坐監而又無得益,真係白痴無腦...
黃絲有腦,就唔會咁多人上庭唔係智將就係精神病,或者阿氏保加等等...

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-19 12:55 發表
應該查到次次出錯都係同一個人做檢測, 然後由CCTV 影到佢做過咩.
最怕拉左之後法官又輕判.

引用:
原帖由 國指 於 2021-2-19 12:58 PM 發表
支那基因真係有支那人既基因
都係咁鍾意造假
反中白痴咪最鐘意做假...

引用:
原帖由 百蚊富翁 於 2021-2-19 12:56 PM 發表
前期封區十次,但檢測出來的數字極低,有可能是黃尸醫護動了手腳。
又比你噏中
人造的檢查報告
浪費了檢查的工作

黃絲攬炒

引用:
原帖由 cskch 於 2021-2-19 01:01 PM 發表

應該查到次次出錯都係同一個人做檢測, 然後由CCTV 影到佢做過咩.
最怕拉左之後法官又輕判.
輕判重判,都已經影響左自己前途... 仲要無9謂謂...

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-19 13:04 發表

輕判重判,都已經影響左自己前途... 仲要無9謂謂...
最好查埋佢手機, 睇有無人串謀犯罪.

引用:
原帖由 cskch 於 2021-2-19 12:51 PM 發表
私營化驗所華大基因早前曾檢出16宗假陽性個案,華大基因已即時展開調查。有消息指警方拘捕一名在華大基因化驗所工作的男子,懷疑「搖樽」干擾檢測樣...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210219/share_2021021912425665995.jpg

又一個黃絲違法達"捕"

教授又害左一個人. :sm ...
求仁得仁

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-19 12:55 PM 發表
唔只係無腦

係無人性, 反人類

無時無刻都有傻西拉抗疫後腿,香港疫情又點會好!

引用:
乜曱甴有腦咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]