• 瀏覽: 962
  • 回覆: 18
+2
7月 巴黎奧運倒數一年!
豐田氫氣動力無碳新年代!
民主係你班選民選佢去享福咋, 硬膠!!!

民主享用完一人一票後, 基本其他同選民無關囉

出來小下人, 製做中國威脅的大話, 咁就等同民主, 美國就會好, 咁就係民主???你班選民, 慢慢同餓寒, 同新冠死過啦, 

民主派去南邊渡假囉

美國議員嘅唯一工作就係攻擊中國,其他全部唔關佢哋事

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-2-19 08:22 AM 發表
出來小下人, 製做中國威脅的大話, 咁就等同民主, 美國就會好, 咁就係民主???你班選民, 慢慢同餓寒, 同新冠死過啦, 

民主派去南邊渡假囉
ching你都唔了解民主,學野嗱下圖:
圖借於香討某ching:

引用:
原帖由 賢豬 於 2021-2-19 08:35 AM 發表

一人一票後, 上咗位就關人囉, 民主揾笨 6+1喎_

引用:
原帖由 2021bidenewhope 於 2021-2-19 08:39 AM 發表

連加拿大都唔會咁寒酸!
唉呀,咁美國係老大,做乜都要美國優先架啦,寒酸當然都唔例外

這就是所謂民主,我係你哋選出嚟,請勿抱怨!

引用:
原帖由 賢豬 於 2021-2-19 08:35 AM 發表

咁你無計喔。資本主義國家法律寫明,保障人民自由,私人財產安全。
但佢法律無寫明公眾服務,人民點算喔。
私人有無份決定公眾服務公司點為私人服務?
點決定啊!因為為公眾服務個企業都係私人企業。人地電廠唔係公立,私人老闆電廠出事,佢有權決定修唔修理,同幾時修理。補電同唔補,幾時補,係人家老細話事。
今日美國停電,有無侵犯私人自由同財產? 無喔。
但你沒水無電,又有邊條法律規定政府要救你?都無喔。

咁你死你賤。

如果政府救災,係愛心幫忙。你要感謝佢。但唔救,合法喔。
條科羅拉市長有講錯咩? 只有社會主義國家先急住救災。
因為社會主義規定,公眾服務公司屬於全國人民所有,係國營企業。你電廠唔係私人老細,個個人民都有份喔。停電?等同全體人民財產受損。電廠d人民算有份,係股東喔。
唔救,班官等住落臺啦。

引用:
原帖由 chenflie 於 2021-2-19 08:43 AM 發表

咁你無計喔。資本主義國家法律寫明,保障人民自由,私人財產安全。
但佢法律無寫明公家野點算喔。
私人有無份決定公家野點為私人服務。
今日美國停電,有無侵犯私人自由同財產? 無喔。
但你沒水無電,又有邊條法律規定政府要救你?都無喔。

咁你死你賤。
如果政府救災,係愛心幫忙。你要感謝佢。但唔救,合法喔。
條科羅拉市長有講錯咩? 只有社會主義國家先急住救災。
因為社會主義規定,公家 ...
今次事件唔止天災,電力公司有責任,長期冇維修
同埋美國唔係一直講人權亦要其他國家堅守人權咩?乜人權係假架?
你講果種係資本主義,但美國成日強調自己係民主,人權,自由國家噃
如果以你咁講,美國真係唔好再自稱係民主,人權,自由國家,亦都冇權要求其他國家咁做囉,因為美國只係純資本霸權國家
https://www.msn.com/en-us/news/us/texas-mayor-tells-residents-to-fend-for-themselves-during-power-outage-only-the-strong-will-survive/ar-BB1dL1ii

引用:
原帖由 賢豬 於 2021-2-19 08:48 AM 發表

今次事件唔止天災,電力公司有責任,長期冇維修
責任? 日日講社會主義衰。咁今日就真係講到關鍵肉痛個地方啦。法律唔同,體質唔同。
因為資本主義當中,有個尷尬地方,就係為普通市民日常生活服務個種生意,應該係點規範? 資本主義核心就係:
就算咁重要,可以決定你生死個種生意,都有大部分係私人公司做。

所以你講電力公司責任,長期無維修。咁係人地私人公司做得唔好,但唔好,你市民有咩計?
只要唔出事,佢地點解要長期維護? 賺錢嗻,只要唔出事,點解使額外錢?
出事咪保險公司賠咯。
死人,賠多少少。但比日日維護條數低得多喔。
你作為用家消費者,你有咩權去追究私人老闆? 邊條法律規定,電力公司年久失修,個老闆要賠命先,要辭職先?

你講架,美國唔係霸權,係人權,民主啊嘛。但佢仲系資本主義個人權同民主。
咁我問你, 停電造成市民死亡,私人電廠公司老闆使唔使判刑打靶賠命? 人權喔,老闆唔係人?佢無人權咩? 咁查到年久失修,老闆應該判咩刑? 賠錢就得咯喔! 你買部手機質量唔好咩賠你十倍咯。得未?

咁就係最大個唔同,點解社會主義國家要救災? 因為為市民維持日常生活個種生意,係公立企業,屬於國營。即系從稅收當中撥款建立。 全民都係股東。
你試下出單野話大聽電,死埋人? 你ceo準備炒得啦。 老闆?佢地國營企業邊有老闆,個老闆係選舉同政府委派代行管理咋。 你造成市民受損,想用錢就搞掂?無可能。
所以點解中共政府,一見到天災會發曬狼去救。 因為怪罪落來,有人聽佢國營企業阿頭講求情?
班市民股東難得穩到件可以怪曬佢個人,仲唔整死你咩? 救災啦!

引用:
原帖由 chenflie 於 2021-2-19 09:07 AM 發表

責任? 日日講社會主義衰。咁今日就真係講到關鍵肉痛個地方啦。法律唔同,體質唔同。
因為資本主義當中,有個尷尬地方,就係為普通市民日常生活服務個種生意,應該係點規範? 資本主義核心就係:
就算咁重要,可以決定你生死個種生意,都有大部分係私人公司做。

所以你講電力公司責任,長期無維修。咁係人地私人公司做得唔好,但唔好,你市民有咩計?
只要唔出事,佢地點解要長期維護? 賺錢嗻,只要唔出事,點解使額 ...
你同我講一大堆癈話有咩用
我由頭到尾講美國係純資本霸權主義國家喎有錯?美國事實唔係民主 人權 自由國家喎,自稱當係呀?咁得意?
美國唔係民主 人權 自由國家就唔好再強調自己係囉,好嘔心,超虛偽
最重要你打咁大堆字要浪費你心機....因為字太多,根本唔會睇

引用:
原帖由 賢豬 於 2021-2-19 09:55 AM 發表

你同我講一大堆癈話有咩用
我由頭到尾講美國係純資本霸權主義國家喎有錯?美國事實唔係民主 人權 自由國家喎,自稱當係呀?咁得意?
美國唔係民主 人權 自由國家就唔好再強調自己係囉,好嘔心,超虛偽
師兄,唔係廢話啊,我係想話你聽,就算係真民主 真人權國家,都係一樣。因為佢地個社會運作模式只要仲係資本主義。 霸權同民主都係無分別。 因為法律規定左,佢地係唔需要為市民負責任。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]