• 瀏覽: 776
  • 回覆: 17
+2
政府落實放寬食肆晚市堂食限制,食客需使用「安心出行」掃碼或登記資料,方可堂食。不少食肆都準確卡片及收集箱,方便食客登記資料。雖然有食肆明確表

安心出行嘅資訊只會儲存喺自己手機,黃絲寧願將資料交俾三唔識七嘅店員,都唔信政府,冇計

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1502191/即時-港聞-堂食登記措施落實-黃傑龍籲同業勿擅用資料作推廣

自律 = 廢話

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-26 01:52 PM 發表
自律 = 廢話
同意,一定要政府執法

填紙仔 好難講

留個人資料就預左, 隨時比三者偷到用作不法用途,正常人都唔咁XX

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-26 01:52 PM 發表
自律 = 廢話
我諗家陣只是寬限期, 遲下應該會有人check

班傻仔怕癢又怕痛
唔用智能電話就一定唔會比人攞資料

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2021-2-26 03:12 PM 發表
班傻仔怕癢又怕痛
基本上剩係要你相機權限用嚟掃code,黃撚真係好蠢。

附件

Screenshot_20210226_151600.jpg(58.35 KB)

關X 私隱。最唔私隱就系銀行,電信。剛系銀行開完卡,過兩日就會有人打哩借錢。保險之類,D人為反而反,咁做人好辛苦既。佢地唔怕苦,咁系由得佢地一生鬥爭,一生鑽牛角尖。

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2021-2-18 07:58 PM 發表
政府落實放寬食肆晚市堂食限制,食客需使用「安心出行」掃碼或登記資料,方可堂食。不少食肆都準確卡片及收集箱,方便食客登記資料。雖然有食肆明確表

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/a4f196320c806e8aa121840fd3e27dfb/stheadline/inewsmedia/20210218/_2021021819114648366.jpg
哈哈哈...唔用安心出行就比食店賣你電話資料

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2021-2-26 03:12 PM 發表
班傻仔怕癢又怕痛
返鄉下執牛屎最安全

推廣?! 揾到人先講

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-2-26 03:11 PM 發表

我諗家陣只是寬限期, 遲下應該會有人check
大家小心留意

食環署會嚴厲執法*, 食環署便服人員會入餐廳食店, 拎晒當時餐廳堆手寫安心申報紙, 同每一個食客核對, 如果發現在場任何人, 無做安心碼<拎手機出嚟俾食環睇>, 手寫紙又無佢個張, 那食客即收告票<$5000>, 記緊要「堅持自己有填同交左俾餐廳」,  即使上到法庭都堅持.  如果填, 就唔好填錯電話, 因為填錯係好易被發現, 控告虛報個人資料 😎😎即是話入攴廳無掃二維碼或無填寫個人真實名字及電話號碼不對的話……被食環署查到就收告票……5OOO大元……大家要小心注意呀😱😱😱🙏🙏🙏

第二時自己多左好多催銷電話唔好問點解

而填寫的人一樣可以俾假資料, 互相假鬥假

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]