• 瀏覽: 2,309
  • 回覆: 9
+6
引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-18 06:47 PM 發表
根本入餐廳就要掃才行, 因為餐廳中招好多都係廚師
入餐廳俾完錢後, 企嚮外面等外賣, 需唔需要掃安心碼??

引用:
原帖由 bbc16M 於 2021-2-18 07:02 PM 發表

所以某程度上我一直支持一人一枱唔使取消晚市。
得~每份餐加價三成啦~

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-18 07:20 PM 發表

重點係... 餐廳中招好多都係廚師, 廚師中招等於全店咖野都有機會帶菌!!
掃係要你知道你去過咖地方有人中招,
掃左會通知你,
唔洗估估下, 咁掃一掃有咩問題?
何況你用手機掃, 連電話號碼都唔洗留低, 去過中招店, 覺得放心唔報告唔去檢測, 都吹你唔脹!
你以為啦;去過中招食肆, 防護中心除咗通知你之外, 仲會跟進你有無去檢測。

你估真係搵你唔到呀?正一電腦盲!!

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-18 07:35 PM 發表

點搵, 我唔信全部都搵到,安心出行要自己報告,我部電話冇裝電話咭都裝到apps 喎
咪儍啦, 你嚮香討講嘢一樣追蹤到呀;更何況個安心碼連政府server.

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-18 08:07 PM 發表

你講咖野 係你幻想情況姐 根本不是真實  香討講野可以追蹤你 係香討交資料才可以, 安心出行 apps 裝係一部冇電話咭電話 又冇上網點追?除非 google 或者 apple 出賣你資料
你咪繼續做駝鳥囉~

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-18 08:40 PM 發表

請問點駝鳥法? 你地唔肯面對現實,明明唔會攞你資料就騙人會,大家齊心抗疫,咪早日免限聚又可以去旅行係好事,偏偏要做到抗疫無效,又將責任推卸畀政府,結果防疫政策咪越嚟越嚴囉
唔洗盲撐;有啲電腦常識既人都知個APP背後點運作, 唔好再出嚟柒啦, 拜託!!

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-2-18 08:41 PM 發表

🤔有甚麼問題?
大數據分析吧,
手寫數據等政府資料輸入員輸入回電腦,
再進行分析同打電話通知或追蹤,
最理想做法是手機用安心出行直接輸入成數據。
政府無禁多人手, 去處理你哋之手寫資料, 呢點可以安心;反而, 你要擔心呢批手寫資料, 落入不法之徒手, 咁你就麻煩!!

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-2-18 08:45 PM 發表
二人一枱無晚市就嗌救命,依家放寬限制,要你做少少野都嘈,香港人真係無得搞

事情唔係你諗得禁簡單!!

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-18 08:59 PM 發表

願聞其詳,點運作? 你電腦常識 係咪開機關機? 啲咁敏感嘅apps 你估咁易上 apps store   你有證據會偷偷upload 野上政府server?
算鳩數啦你, 去讀吓書先!!

引用:
原帖由 小窮鬼 於 2021-2-18 09:02 PM 發表
成班廢人除咗識收錢仲識啲咩?!🤭
少少公民責任都係到雞蛋挑骨頭😏
今年無錢派!!

主題標籤 #陳肇始
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]