• 瀏覽: 2,324
  • 回覆: 67
+6
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-2-18 08:42 PM 發表

唔洗盲撐;有啲電腦常識既人都知個APP背後點運作, 唔好再出嚟柒啦, 拜託!!
係你以為自己識啫

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-2-18 08:49 PM 發表

事情唔係你諗得禁簡單!!
你估個個好似你有被迫害妄想症?

引用:
原帖由 talldude 於 2021-2-18 09:39 PM 發表

係你以為自己識啫
佢當自己好重要,政府需要偷佢資料

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-2-18 09:51 PM 發表

佢當自己好重要,政府需要偷佢資料

我另一個post講過,新年前有日買嘢排隊俾錢有條友喺我後面大大聲同佢隔離朋友講話佢啲“工程師朋友”話安心出行會上載晒你手機啲資料俾政府,相信排緊嗰五六條隊都聽到。其實而家啲人手機成百Gb data,上載晒應該個個都爆plan無晒data用,又係無腦人講無腦嘢。不過我覺得係文宣多啲

到底邊個講既是正確,一個話外賣都要,一個就話唔駛

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-2-18 06:41 PM 發表

🤔但如果買外賣,但又走入店內講電話或同店員店長吹水,就應該要掃,
但如果只買外賣,之後唔出聲靜靜地等候就唔洗。

其實都是看大家智力思考能力同分析,
如果真係比人告上法庭,
就等法官判當事人是否智阻,無罪。
大家忘記了正常買外賣其實係唔會除口罩,唔同堂食要除口罩用膳,戴住口罩短時間逗留獲得豁免亦是可接受。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-2-18 08:42 PM 發表

唔洗盲撐;有啲電腦常識既人都知個APP背後點運作, 唔好再出嚟柒啦, 拜託!!
仆佢個街,真係俾Google出賣!明明只允許相機拍攝功能,仆街美國佬Google就將我既電話號碼,email地址,個人資料,電話簿,WS,TG...等等通訊記錄,暗暗地允許嗰個「安心出行」任意提取,send俾香港政府。

這一代年青所謂真香港人真係不知所謂。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]