• 瀏覽: 2,334
  • 回覆: 67
+6
引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-18 08:07 PM 發表

你講咖野 係你幻想情況姐 根本不是真實  香討講野可以追蹤你 係香討交資料才可以, 安心出行 apps 裝係一部冇電話咭電話 又冇上網點追?除非 google 或者 apple 出賣你資料
你咪繼續做駝鳥囉~

喊包做護士都抆... 

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-2-18 20:27 發表

你咪繼續做駝鳥囉~
請問點駝鳥法? 你地唔肯面對現實,明明唔會攞你資料就騙人會,大家齊心抗疫,咪早日免限聚又可以去旅行係好事,偏偏要做到抗疫無效,又將責任推卸畀政府,結果防疫政策咪越嚟越嚴囉

引用:
原帖由 sables1 於 2021-2-18 08:04 PM 發表

不如你話我知 我叫外賣 佢職員送黎 之後佢餐廳有人中蕉 之後點? 佢地一日甘多外賣 要做曬記錄 同一道理 政府個腦食屎
🤔有甚麼問題?
大數據分析吧,
手寫數據等政府資料輸入員輸入回電腦,
再進行分析同打電話通知或追蹤,
最理想做法是手機用安心出行直接輸入成數據。

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-2-18 08:40 PM 發表

請問點駝鳥法? 你地唔肯面對現實,明明唔會攞你資料就騙人會,大家齊心抗疫,咪早日免限聚又可以去旅行係好事,偏偏要做到抗疫無效,又將責任推卸畀政府,結果防疫政策咪越嚟越嚴囉
唔洗盲撐;有啲電腦常識既人都知個APP背後點運作, 唔好再出嚟柒啦, 拜託!!

二人一枱無晚市就嗌救命,依家放寬限制,要你做少少野都嘈,香港人真係無得搞

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-2-18 07:48 PM 發表

咪儍啦, 你嚮香討講嘢一樣追蹤到呀;更何況個安心碼連政府server.
你有冇用過㗎?
幾時話連政府 server?全部資料係存你手機
apps入面有個功能,你自己填寫電話,同意上傳你出行紀錄,先上傳。你唔做呢個動作,政府根本係唔知………

有彈性,體恤民情,抵讚!!

全部資料係存手機,不過曱甴點會信!!
有被害妄想症真係害人不淺

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-2-18 08:41 PM 發表

🤔有甚麼問題?
大數據分析吧,
🤔手寫或資料輸入員可能會出錯,
如寫溜電話或寫錯字,
當然不夠手機app自己生成數據咁高準確度。

可能出現問題:
手寫可能忘記自己個中文名點寫,
寫錯即時時間時分秒,
忘記/記錯自己電話號碼或寫少寫多數字。

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-2-18 08:41 PM 發表

🤔有甚麼問題?
大數據分析吧,
政府無禁多人手, 去處理你哋之手寫資料, 呢點可以安心;反而, 你要擔心呢批手寫資料, 落入不法之徒手, 咁你就麻煩!!

個App早已比啲叻人左Mon右Mon,但又發現唔到data leakage,慘!!

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-2-18 08:45 PM 發表
二人一枱無晚市就嗌救命,依家放寬限制,要你做少少野都嘈,香港人真係無得搞

事情唔係你諗得禁簡單!!

引用:
原帖由 bbc16M 於 2021-2-18 06:47 PM 發表

連政府都未搞清使唔使,就唔好諗住啲市民搞得清先得架,執法亦無可能搞得清。
吹水講電話都可以唔除口罩架,除口罩又係另一個法例有口罩令,但如果我食緊野係街購除口罩都係括免架。
掃咗就一定無事,唔掃又收到告票就唔該自己上法庭同個官講!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]