• 瀏覽: 2,310
  • 回覆: 67
+6
引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-2-18 06:41 PM 發表

🤔但如果買外賣,但又走入店內講電話或同店員店長吹水,就應該要掃,
但如果只買外賣,之後唔出聲靜靜地等候就唔洗。

其實都是看大家智力思考能力同分析,
如果真係比人告上法庭,
就等法官判當事人是否智阻,無罪。
入快餐店,不理你係咪外賣,都要登記,因為你要排隊,買嘢,自己去等食物

引用:
原帖由 bbc16M 於 2021-2-18 06:47 PM 發表

連政府都未搞清使唔使,就唔好諗住啲市民搞得清先得架,執法亦無可能搞得清。
吹水講電話都可以唔除口罩架,除口罩又係另一個法例有口罩令,但如果我食緊野係街購除口罩都係括免架。
唔可能一刀切

入快餐店大xx,不理你係咪外賣,都要登記,因為你要排隊,買嘢,自己去等食物。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-2-18 07:11 PM 發表

入餐廳俾完錢後, 企嚮外面等外賣, 需唔需要掃安心碼??
快餐店大xx要,今日先食完
用腦想下大xx個外賣流程

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-2-18 07:27 PM 發表

你以為啦;去過中招食肆, 防護中心除咗通知你之外, 仲會跟進你有無去檢測。

你估真係搵你唔到呀?正一電腦盲!!
點跟進?
你裝apps有登記乜個人資料?連location都唔使畀
柒哥你用過未?

引用:
原帖由 montejo 於 2021-2-18 07:59 PM 發表

點跟進?
你裝apps有登記乜個人資料?連location都唔使畀
柒哥你用過未?
既然你咁講仲有乜野私隱問題呀八哥?

如果學支付寶掃描有三蚊就個個都識用

引用:
原帖由 snooboy 於 2021-2-18 08:00 PM 發表

既然你咁講仲有乜野私隱問題呀八哥?
根本無
你自己意願上傳資料,無話必須

新聞處請講清楚。。。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-2-18 19:48 發表

咪儍啦, 你嚮香討講嘢一樣追蹤到呀;更何況個安心碼連政府server.
你講咖野 係你幻想情況姐 根本不是真實  香討講野可以追蹤你 係香討交資料才可以, 安心出行 apps 裝係一部冇電話咭電話 又冇上網點追?除非 google 或者 apple 出賣你資料

管理不善,你講同靚都唔同

引用:
原帖由 sables1 於 2021-2-18 20:05 發表

甘叫用外賣既人係咪要記錄曬咩時間 送左去咩單位呀 佢行過既街要吾再封q曬佢
用apps落單可以不用,因為有得追食店,否則的確要好好記錄

有彈性,體恤民情,應對疫情,為市民服務做到最好,抵讚!!

又推翻尋日嘅講法!
呢件嘢真係垃L圾。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]