• 瀏覽: 19,611
  • 回覆: 226
+4
死曱甴

盼望政府繼續驅邪逐妖。

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-2-18 05:00 PM 發表
政府早前要求全體公務員於4周內宣誓或簽署聲明,以確認擁護《基本法》及效忠香港特區,據了解,已解散的新公務員工會主席顏武周,於限期屆滿前辭去在勞工處的助理勞工事務主任一職,並於本周一(15日)為最後一個正式上班日。惟於勞工處網站仍見其名字和職位資料及辦公聯絡電話,東網致電查詢,接聽的員工表示顏「冇係度做啦喎」,確認其已離職。

至於該工會前司庫賴嘉欣也有傳可能離開政府。其實除了已解散的新公務員公 ...
顏生可以喺職公盲開條副線,同施小姐爭食

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-2-18 05:13 PM 發表
厚顏冇崩周自己辭職係最好的選擇, 呢條仆街如果宣誓, 就係發假誓要受刑事調查可能要通櫃, 佢依家辭職可以按比例攞番部份公積金, 更有政府寫的referral letter,   
冇公積金,只有強積金

辭職未夠,入埋冊先夠精采

走啦

改名武周都幾L寸下... 

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-2-18 05:00 PM 發表
政府早前要求全體公務員於4周內宣誓或簽署聲明,以確認擁護《基本法》及效忠香港特區,據了解,已解散的新公務員工會主席顏武周,於限期屆滿前辭去在勞工處的助理勞工事務主任一職,並於本周一(15日)為最後一個正式上班日。惟於勞工處網站仍見其名字和職位資料及辦公聯絡電話,東網致電查詢,接聽的員工表示顏「冇係度做啦喎」,確認其已離職。

至於該工會前司庫賴嘉欣也有傳可能離開政府。其實除了已解散的新公務員公 ...
Yeah yeah
佢夠膽簽咩?簽左違反誓言係犯法
監都有得坐bor
做走狗岩晒

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-2-18 05:13 PM 發表
厚顏冇崩周自己辭職係最好的選擇, 呢條仆街如果宣誓, 就係發假誓要受刑事調查可能要通櫃, 佢依家辭職可以按比例攞番部份公積金, 更有政府寫的referral letter,   
個名臭晒, 有政府referral letter都無用, 剩返黃店先會用呢班人

應該將呢條冇賓周入黑名單永不錄用,包括政府資助機構同埋合約工。

成日以為個名叫顏賓周

黃狗最終都係食屎嘅
😒

引用:

其實我真是不明他們為什麼不可用容忍辱負重和留得青山在哪怕無柴燒 或身在曹營心在漢等說話來說服自己和說服那些支持者咁樣咪唔使放棄這份筍工囉?🤔

恭喜黃畜成功爭取攬炒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]