• 瀏覽: 2,284
  • 回覆: 51
+3
政府宣布今日(18日)起放寬社交距離措施,准許食肆有條件恢復晚市堂食至晚上10時,最多4人一枱,但顧客須以手機掃瞄「安心出行」二維碼,或登記個

其實寫資料落紙仔,不是更易使個人資料外洩?

自己姓名丶電話號碼通街放,更方便「有心人」偷取,儍的嗎?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/588706?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

其實寫資料(名丶電話號碼) 落紙仔,不是更易使個人資料外洩?

個人資料通街放,更方便「有心人」偷取,譚生儍的嗎?

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2021-2-18 01:02 PM 發表
政府宣布今日(18日)起放寬社交距離措施,准許食肆有條件恢復晚市堂食至晚上10時,最多4人一枱,但顧客須以手機掃瞄「安心出行」二維碼,或登記個

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201219/417038186524184576042798.jpeg/UKBb0UphUKCgMcCO-tFzz-CEdZtytlTh3ovFjd6LxY0?v=w1280r16_9
班黃屍有腦就不是黃屍,寧願寫底個人資料比餐廳,都唔肯用自己手機記錄。如果安心出行真是有監控後門,一早就比人踢爆啦,仲等到現在咩。黃屍個腦都是裝屎的。

若食客將「時光」寫在紙上,個盒便成「流濃盒」,譚生會否犯法?😅

中國target咗你你走得甩
中國無target你裝咗都無咩大不了

黃屍咁L驚監控, 肯定身有屎. 

得閒打去執法部門查下有無人唔依規矩營業先

有心人黃c 就可以利用呢d"紙仔"資料做野啦

引用:
原帖由 亞視生活 於 2021-2-18 01:06 PM 發表

班黃屍有腦就不是黃屍,寧願寫底個人資料比餐廳,都唔肯用自己手機記錄。如果安心出行真是有監控後門,一早就比人踢爆啦,仲等到現在咩。黃屍個腦都是裝屎的。
若食環查店時,發現得幾張紙有資料,其它都是白紙、明顯地不是電話號碼,食店100%被人告。

深信,首幾天,食環必定巡得緊🤭

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2021-2-18 01:04 PM 發表
其實寫資料(名丶電話號碼) 落紙仔,不是更易使個人資料外洩?

個人資料通街放,更方便「有心人」偷取,譚生儍的嗎?
識正常諗嘢就唔會係YC啦!班YC周圍打卡,用人free WiFi,google map搵路,就唔會洩露行蹤😂?再者,大部分YC都係nobody,真係咁得閒知你去邊咩!

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-2-18 01:09 PM 發表
中國target咗你你走得甩
中國無target你裝咗都無咩大不了
香港真係有好多人有份係2019搞事,晚晚都冇覺好瞓,驚第二朝六點有警察叔叔拍門

譚文豪用紙仔寫?寫投狀嗎?可以一網打盡?

其實真係好ON9.....要攞你資料客乜易呀...8達通, 入學申請, 交稅, 銀行乜都拎到啦......

D傻仔個個覺得自己係拉登咁, 唔該反問自己一下, 你邊位呀? 邊個咁得閒監控

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2021-2-18 01:13 PM 發表

若食環查店時,發現得幾張紙有資料,其它都是白紙、明顯地不是電話號碼,食店100%被人告。

深信,首幾天,食環必定巡得緊🤭
不過食環亞頭係黃絲
會唔會包庇同路人?

附件

IMG_20210217_211905.jpg(367.28 KB)

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-2-18 01:09 PM 發表
得閒打去執法部門查下有無人唔依規矩營業先
若店方無睇,任食客自行寫後便放入盒內,店方應未覆行登記規定,或可打1823,通報食環,送它上路😂😂😂😂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]