• 瀏覽: 2,701
  • 回覆: 52
+5
引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-18 02:07 AM 發表

其實歐美一直有d暴力示威,人地警察一直都係武力鎮壓,只係大多國家人(包括香港),其實都唔會關心外國發生咩事,香港安安穩穩時,得閒都上 IG FB 8掛下好過,國際時事有幾多人理下...

好似佔領華爾街呢d,早早忘記了...
民主自由印度,警察當街截停唔守封區令嘅人,除褲打藤

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-18 02:07 AM 發表

其實歐美一直有d暴力示威,人地警察一直都係武力鎮壓,只係大多國家人(包括香港),其實都唔會關心外國發生咩事,香港安安穩穩時,得閒都上 IG FB 8掛下好過,國際時事有幾多人理下...

好似佔領華爾街呢d,早早忘記了...
佔領華爾街對佢地黎講, 係對抗資本霸權, 象徵社會自由有公義.
最後點樣結束, 不重要, 看不見.
"裝睡的人叫不醒", 完美演繹.

呢D就係民主國家

印度有民主,不能有毛病呀!要保民主聖潔招牌!

印度係老美嘅狗, 所以西方極樂話睇唔到.

引用:
原帖由 timmm 於 2021-2-18 10:15 AM 發表
呢D就係民主國家
民主= 全國愚民選出一個主人.

自由封鎖, 民主噤聲

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-2-18 10:33 AM 發表

民主= 全國愚民選出一個主人.
民主=只要有民主做咩都得,雙標都得

引用:
原帖由 timmm 於 2021-2-18 10:15 AM 發表
呢D就係民主國家
X2

香港蟑螂返印度食香蕉啦

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-2-18 04:33 AM 發表

最近D雙重標準係~有民主選舉,政府獨栽都無問題
中國無民主選舉,人民生活無憂都唔得。
中國是基層直接選舉
縣級以上逐層間接選舉

根本之前在中印邊境搞咁多野, 都係想挑起民族主義情緒, 轉移人民對政府不滿嘅手段

以民主 之名
行多少 邪惡之事 

可笑  

緬甸封網西狗就瓜瓜嘈, 咖哩國封網西狗就唔敢出聲, 可見西狗有幾無恥

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]