• 瀏覽: 711
  • 回覆: 12
法律助理涉嫌串謀黎智英及「十二港人」之一的李宇軒等人,請求外國制裁香港,並涉協助12港人潛逃台灣,遭國安處落案起訴各一項串謀勾結外國或者境外...

法律助理涉嫌串謀黎智英及「十二港人」之一的李宇軒等人,請求外國制裁香港,並涉協助12港人潛逃台灣,遭國安處落案起訴各一項串謀勾結外國或者境外勢力危害國家安全及串謀協助罪犯,案件今午在西九龍裁判法院提堂。
國安處落案起訴法律助理串謀肥佬黎各一項串謀勾結外國或者境外勢力危害國家安全及串謀協助罪犯,今次你兩隻福佳重唔糞!

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2001051/即時-港聞-法律助理涉勾結境外勢力危害國安-今午提堂

唔知喺邊個律師呢?

知法犯法
要罪加一等

國安法好嘢.

引用:
原帖由 义電機 於 2021-2-17 03:04 PM 發表
唔知喺邊個律師呢?
可能係黃國桐!

引用:
原帖由 我是中國香港人 於 2021-2-17 02:58 PM 發表
法律助理涉嫌串謀黎智英及「十二港人」之一的李宇軒等人,請求外國制裁香港,並涉協助12港人潛逃台灣,遭國安處落案起訴各一項串謀勾結外國或者境外...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210217/_2021021714440728593.jpg

法律助理涉嫌串謀黎智英及「十二港人」之一的李宇軒等人,請求外國制裁香 ...
知法犯法,賣國求榮,罪加十等,斬立決。

Congratulations!

今晚要賀一賀佢

引用:
原帖由 义電機 於 17-2-2021 03:04 PM 發表
唔知喺邊個律師呢?
據庭外了解,被告將由資深大律師祁志代表;控方則由高級助理刑事檢控專員周天行出戰

請得起資深大律師,估計又係用法援,Tax payer vs tax payer ,點都係政府輸

被告將由資深大律師祁志代表.....................法援??

精彩人生

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-2-17 15:43 發表

據庭外了解,被告將由資深大律師祁志代表;控方則由高級助理刑事檢控專員周天行出戰

請得起資深大律師,估計又係用法援,Tax payer vs tax payer ,點都係政府輸
清楚晒

但喺呢件傑出青年
邊間律師行打工
打到勾結境外勢力
咁利害

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]