• 瀏覽: 565,101
  • 回覆: 218
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-3-4 08:39 PM 發表
十五人繼續還柙
點解啲得20幾30歲既曱甴
個個都似年近40既

引用:
原帖由 054D 於 2021-3-4 10:37 PM 發表
無論法庭上的人,或區域議會的黑暴議員,有正路唔行,偏要攬炒破壞一國破壞國家認同,以為中央係一國呢個低線會鬆動,以為經濟價值高於一國,以為香港經濟價值可以挑戰14億人的共同價值,結果好明顯,就係做人唔好得寸進尺。
仲有唔好高估自己、低估別人
玩火之前要去了解喺自己玩唔玩得起
玩過火燒死既係自己

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-3-4 11:09 PM 發表

真係好睇過TBB電視劇
唔止TBB
全世界既電視劇都無呢套打漢奸咁精彩

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-3-5 08:47 AM 發表

一次過拉47個漢奸,賓虛咁嘅場面,再加n個黑暴落鑊,香港人真係心情舒暢,家陣做過衰嘢嘅都震過貓王,一係趁未上榜著草,一係就唔知幾時有人上門,莫謂言之不預也,激進又好,暗黃又好,記得睇路,睇下哩班尊貴販民,就知咩叫後悔莫及。
夜晚聽到少少聲都扎醒
行街成日盈住有人跟蹤
食飯見人攞部手機就以為被偷拍
參與過黑暴既曱甴隨時未被拉已經入青山

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-5 01:49 PM 發表

分分鐘好似去年,法國去英國架貨櫃車入面班越南仔咁,冚包散
講起呢單人蛇死亡案就嬲
死英國佬查都未查就話全部都係中國人
當時我同家人都講中國以家咁好環境
點解仲有人咁冒險偷渡去一個發展唔及中國既國家
我哋仲估呢班人係咪犯咗法
點知後來揭出全部係越南人
英國佬咁屈中國道歉都無句

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-5 01:54 PM 發表
正式一波未平,一波又起,可能好快又有反動組織被炒起,岺太可以入倉陪岺生了

[頭條日報] 新加坡《聯合早報》:民陣被調查曾否獲美國資助 或涉違國安法遭取締

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2014605/
民陣班曱甴有排震
今晚有無大飛去呆灣

自從老細請食東海堂間接表態後
我個黃上司都好少踩中國
但今朝無端端同我哋講打中國疫苗有20幾人有不良反應
外國好似唔見有打歐美疫苗既人有事
我即刻話南韓唔係打阿斯利康死幾個咩
日本有無病既女人打輝瑞死咗
世界各地都有打歐美疫苗既死亡個案
點會話打歐美疫苗無事
佢即刻話佢做醫生個仔話國產疫苗唔可靠
佢係我上司
唔想臨退休被人炒
好想發火都忍住去廁所冷靜冷靜
佢同個濕九才子一樣
成日話英國點好點好
有居留權又唔死返去

唔好意思喺度發洩
再唔發洩吓我驚今晚瞓唔著

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-3-7 07:16 PM 發表

唔知,我冇留意愚港啲八卦
最近嘅八卦唔係福原愛同佢隻呆蛙老公咩😂
福原愛真係由天堂跌落地獄
以家又話係個男人跣小愛
自家爆料俾雜誌
我成日覺得婚姻有問題
唔係應該閂埋房門兩個人傾掂佢
點解要攪得咁核突

引用:
原帖由 tommy414 於 2021-3-8 08:56 AM 發表
佢心繫香港嘅情感令本人十分感動🤧
===============================
他最擔心的是若自己入面受刑,香港人全部移民,放棄這個地方。
https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20210308/s00002/1615140616451
記者係咪漏咗個《黃》字
我係香港人從未諗過移民

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2021-3-8 11:56 AM 發表

好心CIA專業d啦
後面爆佢頭,但示者係正對住警察
點子彈點轉彎架
同香港一樣
都係話警方既報告係假既
總之唔信科學
只信自己信既

引用:
原帖由 geometric 於 2021-3-8 12:37 PM 發表
今日在官涌打完針,借這個機會幫官涌疫苗中心的醫護及工作人員說句話;他們很有禮貌有耐性,而且解釋得好詳細,打針不痛(比捐血的痛楚更輕)。值得一提,官涌疫苗中心在6樓,而該層是沒有洗手間開放,在排隊乘電梯前,職員在地面已提醒可以先使用地面的洗手間,因為打完針等待的半小時的時候,不能自行離開。(隱約聽到那半小時要往洗手間的話,因安全考慮,職員會陪同往洗手間)
其實出現副作用既都係有長期病患
只係咁啱多數出現係官涌
醫護就算係黃都好
點都會有職業良心
唔會攞人命較飛

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-3-8 02:02 PM 發表
微軟又話被黑客入侵,無證無據之下,話懷疑是中國政府所支持的黑客所為,而早前美國國防部又話俾俄羅斯黑客入侵,當然又係無證無據鳩噏啦,我就響度諗,乜美國佬啲科技水平唔係好乸勁嘅咩?點解成鳩日會俾人入侵架
老尾係咁架喇
自己啲科技追唔上中俄
被人入侵查都唔查就一定話係中俄做既
間接暴露咗佢哋啲科技好渣

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-3-8 03:17 PM 發表

蛙男廢柴係事實喎, 打咁耐波, 一啲成績都冇出過, 唔係因為小愛, 根本連佢係乜水都冇人識,
蛙男個家姐係靠蹭小愛名氣先入到蛙島娛樂圈, 佢奶奶亦都係使人使唔使本, 勢利眼到爆,
人哋小愛為咗幫bb做成長記錄, 用自己錢買本notebook(唔係電腦), 淨係問佢老公, 邊個顏色好,
都已經唔係用佢錢, 點知一本簿啫都唔俾買, 又廢又大男人,
講真, 呢鋪就算小愛真係做錯在先, 我都會 ...
如果報導屬實
男方全家都好變態好PK
小愛可以為仔女忍咁耐都好厲害
同樣係國家頂級運動員
郭晶晶就幸福好多

已經預約打科興
星期五就有得打

附件

yes.jpg(49.83 KB)

引用:
原帖由 054D 於 2021-3-8 07:01 PM 發表

專家其實好理智,因為滅活的免疫反應低於復必泰,而外國復必泰死亡長者更多次,科興封長者係相對安全。

其實問題係,嚴重長期病患者,唔可以話打左疫苗離世就同疫苗有關掛?
其他健康長者,包括高官人大政協,打滅活一樣無事。

都係個句,我以前講過,有傳媒係有系統地散播未日感,好似長期病因流感死亡敦入流感數話死幾百人,係別有用心的解讀。
方向日日頭條講到一打疫苗就有事咁
佢哋咁多老人家睇
嚇唔到年輕人都要嚇老友記

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]